Image default
Business

Zwembaden, achtbanen en subsidies: hoe Energylandia bijna 30 miljoen euro binnenhaalde!

Pretpark Energylandia ontvangt bijna 30 miljoen euro van Poolse overheid

Pretpark Energylandia ontvangt bijna 30 miljoen euro van Poolse overheid

De Poolse overheid heeft pretpark Energylandia gespekt met bijna 30 miljoen euro. Om de toeristische sector een boost te geven, ontvingen Poolse kinderen een voucher ter waarde van 500 Poolse zloty, zo’n 115 euro. Een groot deel van het gesubsidieerde bedrag kwam terecht bij Energylandia.

De waardebonnen werden in het leven geroepen in verband met de coronacrisis. Ze konden tussen augustus 2020 en maart 2023 ingewisseld worden bij toeristische organisaties in Polen. Bijna 6,5 miljoen kinderen kwamen ervoor in aanmerking. Niet alle vouchers zijn daadwerkelijk geactiveerd.

In totaal kregen ondernemers 3,1 miljard zloty (719 miljoen euro). Energylandia was de grootste ontvanger, blijkt uit een nieuw overheidsrapport. Dankzij de vouchers kon het attractiepark in Zator maar liefst 128 miljoen zloty bijschrijven: 29,7 miljoen euro.

De toerismevouchers waren niet inwisselbaar voor contant geld. Energylandia is niet vies van overheidsgeld: veel grote bouwprojecten in het park zijn de afgelopen jaren gefinancierd met behulp van Europese subsidies. In april opent het nieuwe themagebied Sweet Valley, met twee jaar vertraging.


Related posts

Problemen in Disneyland Paris: souvenirwinkel getroffen door voortdurende lekkages

Douglas Ross

Reserveer nu voor een exclusief kijkje in het vernieuwde Disneyland Hotel!

Douglas Ross

Revolutionair Nederlands bedrijf creëert sensationeel spookhuis in Orlando: ‘De cirkel is rond’

Douglas Ross