Image default
Business

Opnieuw chaos op Herautenplein: Efteling gaat weer aan de slag na vorige onderhoudsbeurt

Ingrijpende werkzaamheden op het Herautenplein in de Efteling

Op het Herautenplein in de Efteling vinden opnieuw ingrijpende werkzaamheden plaats. Vandaag werd een deel van het plein, gelegen in het hart van het Sprookjesbos, afgezet met hekken. Dit is opvallend, aangezien de vorige opknapbeurt nog maar enkele maanden geleden werd afgerond.

Een jaar geleden werd het Herautenplein afgesloten omdat de sprookjes De Magische Klok en De Kikkerkoning vernieuwd moesten worden. Tegelijkertijd verving men de flagstones rond de kikkerfontein. Eind juli 2023 was dat project gereed. Nu blijkt dat er nog onafgemaakte zaken zijn.

De komende tijd zal de Efteling het resterende straatwerk vernieuwen, met name de kinderkopjes aan de randen van het plein. Bepaalde wandelroutes zullen worden afgesloten. Horecapunt Kleyne Klaroen is momenteel alleen bereikbaar via de zijkant, aan de zijde van Opa Gijs.

Planning

Het was altijd al de planning om begin 2024 te starten met deze fase van het groot onderhoud, meldt een Efteling-voorlichter. Waarom er niet voor gekozen is om vorig jaar alles in één keer aan te pakken, kan niet worden gezegd. In het Sprookjesbos is momenteel ook Doornroosje niet te zien vanwege een renovatie.

Related posts

Rampzalige overstromingen brengen Duitse dierentuin in gevaar: 1500 dieren op de rand van uitsterven!

Douglas Ross

Magisch Marineland houdt orka’s betoverd in eigen bassins – Japanse avonturen moeten nog even wachten!

Douglas Ross

Europa-Park begint met wederopbouw van verwoeste attracties: een foto-overzicht!

Douglas Ross