Image default
Business

Ontdek de spectaculaire nieuwe habitat van de Leeuwen in Artis: Tien keer groter en beter dan ooit tevoren!


Artis presenteert nieuw leeuwenverblijf

Artis presenteert nieuw leeuwenverblijf

Gepubliceerd op 10 november 2021

Historische mijlpaal voor Artis

Gisteren heeft Artis, de dierentuin in Amsterdam, een splinternieuw leeuwenverblijf geopend. Het nieuwe verblijf biedt de drie leeuwen – twee vrouwtjes en een mannetje – veel meer ruimte dan hun vorige onderkomen. De leeuwen hebben de afgelopen weken rustig kunnen wennen aan hun nieuwe plek en vandaag vond de officiële opening plaats.

Volgens Artis is dit een “historische mijlpaal”, omdat het definitief een einde maakt aan het vorige leeuwenverblijf, genaamd Kerbertterras. In dit oude verblijf hadden de dieren erg weinig ruimte, waardoor Artis jaren geleden besloot om afscheid te nemen van de leeuwen.

Het was destijds niet mogelijk om een nieuw verblijf te realiseren vanwege een gebrek aan financiële middelen. Dankzij giften van twee anonieme weldoeners is het benodigde bedrag uiteindelijk toch bij elkaar gekomen. Landschapsarchitect Thijs de Zeeuw en architect Alexander Lefebvre hebben een gebied ontwikkeld dat tien keer groter is dan het oude verblijf. Het nieuwe leeuwenverblijf heeft een heuvelachtig landschap, geïnspireerd op de Afrikaanse savanne in verschillende seizoenen.

Uitzichtpunten en uitdagingen

Het nieuwe leeuwenverblijf heeft meerdere uitzichtpunten voor bezoekers. De leeuwen worden fysiek meer uitgedaagd door klimstructuren en ook de geuren van planten zorgen voor extra verrijking. Daarnaast zullen de begroeide wateroevers een aantrekkelijke plek zijn voor lokale vogels, zoals reigers. Het betreden van deze oevers is echter op eigen risico, gezien eerdere incidenten waarbij vogels werden verslonden door de leeuwen.

Voortdurende vernieuwing

“Met dit nieuwe leeuwenverblijf zetten we opnieuw een belangrijke stap in de vernieuwing van Artis als dierentuin en botanische tuin”, zegt dier- en plantmanager Tjerk ter Meulen. Hij benadrukt dat het verblijf nooit helemaal af is en dat er altijd aanpassingen gedaan kunnen worden op basis van onderzoeksresultaten. Ter Meulen voegt toe dat na verloop van tijd het landschap meer zal verwilderen en de leeuwen hun territorium verder zullen eigen maken.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news.


Related posts

Triomfantelijke terugkeer van een verloren Efteling-attractie in volle glorie!

Douglas Ross

De dilemma’s van Efteling-abonnees: overstappen of blijven?

Douglas Ross

Gloednieuwe sensatie in Gardaland: 25 meter hoge drop tower!

Douglas Ross