Image default
Business

Gardaland-manager ontslagen wegens homofobe opmerking over collega: Een schokkende blik achter de schermen!


Manager Gardaland ontslagen na beledigen collega

Manager Gardaland ontslagen na beledigen collega

Een manager van het Italiaanse pretpark Gardaland is op straat gezet na het beledigen van een collega. De leidinggevende werkte in een restaurant met een 37-jarige homoseksuele man. Een ober noemde de kassamedewerker een “prinses”.

De manager zag het gebeuren en ging erin mee. Hij maakte ook kleinerende gebaren. Om precies te zijn zei de ober “hou het geld maar bij je, prinses”. Dat schoot bij de kassier in het verkeerde keelgat. Hij voelde zich publiekelijk vernederd. De Gardaland-directie besloot daarop de manager op staande voet te ontslaan.

De ober werd geschorst. Hij vertrok later vrijwillig bij het attractiepark. Uiteindelijk is de oud-manager naar de rechter gestapt om het ontslag terug te draaien. Afgelopen week heeft de rechtbank zich gebogen over het “misdrijf tegen de persoonlijke waardigheid en seksuele geaardheid”.

Tijdens het proces ontkende de ober dat hij de homofobe opmerking gemaakt had. Verschillende Gardaland-personeelsleden die bij het voorval aanwezig waren, bevestigden echter dat de horecamedewerker zich we degelijk schuldig heeft gemaakt aan kleinerende commentaren en spottende gebaren. Daarom wordt de ober veroordeeld vanwege meineed. Hij kreeg twee jaar voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd. De manager ving eveneens bot: zijn ontslag blijft gewoon staan. Hij heeft bovendien geen recht op een financiële compensatie.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news


Related posts

Vermijd deze mislukte pretparkervaring: Nederlanders waarschuwen

Douglas Ross

Verenigd Koninkrijk’s nieuwe sensatie: Hyperia, de 72 meter hoge achtbaan opent haar deuren!

Douglas Ross

Belwaerde Park geeft Boomerang een facelift met investering van 230.000 euro!

Douglas Ross