Image default
Business

Betoverende waterglijbaan in Drenthe: 1600 fonkelende sterren in een futuristische bowl

Nieuwe spectaculaire waterglijbaan geopend in vakantiepark Hof van Saksen

Nieuwe spectaculaire waterglijbaan geopend in vakantiepark Hof van Saksen

Het Drentse vakantiepark Hof van Saksen heeft dit weekend een indrukwekkende nieuwe waterglijbaan geopend. Het overdekte waterparadijs is uitgebreid met de vijfde glijbaan genaamd Subito. Badgasten kunnen plaatsnemen in een tweepersoonsband en maken een steile afdaling richting een grote kom met speciale effecten. Hof van Saksen beweert dat dit de grootste bowl-glijbaan van Nederland is.

“De combinatie van licht, snelheid en de adrenaline die door je lichaam giert, maakt een afdaling in de Subito een sensationele ervaring”, meldt het park. De glijbaan heeft een parcours van meer dan 120 meter. Tijdens de afdaling passeren bezoekers verschillende futuristische ruimtes met elk hun eigen excentrieke effecten, met een topsnelheid van ongeveer 50 kilometer per uur.

Het hoogtepunt van de waterattractie is de kom, verlicht door een sterrenhemel met 1600 fonkelende sterren. “Via meerdere rotaties word je vervolgens een mysterieus zwart gat ingezogen, op weg naar de landingsplaats.” De Subito-glijbaan wordt beschouwd als de ultieme adrenalinekick en het slotstuk van het unieke waterpark.

Hof van Saksen had al vier bijzondere waterglijbanen: Bombo, Intenso, Presto en Saltato. De oorspronkelijke plannen waren altijd al gericht op de bouw van in totaal vijf glijbanen, vertelt eigenaar Gerro Vonk. Samen met Pédro Klomp en Simon van Dijk, toenmalige directieleden van de nu failliete fabrikant Van Egdom, werden de eerste vier glijbanen ontworpen. Voor de vijfde glijbaan, Subito, werd het nieuwe bedrijf iPlay Water Attractions ingeschakeld. Dit was nog vóór het faillissement van Van Egdom.

Hof van Saksen opende zijn deuren in 2007 en ging vijf jaar later failliet. Vervolgens werd het overgenomen door vastgoedbedrijf Driestar, het bedrijf van Vonk. Landal GreenParks is verantwoordelijk voor de exploitatie. “Ons doel was om Hof van Saksen echt uniek te maken, want er ontbraken activiteiten”, aldus de eigenaar. “Met vijf topattracties aan glijbaanmagie is dat gelukt.” Vonk heeft ongeveer 75 waterparken over de hele wereld bezocht om tot een goede mix te komen. Hij wilde ervoor zorgen dat de glijbanen van Hof van Saksen aan drie criteria voldoen: elk van de glijbanen moet een uniek element bevatten, de wachttijd mag niet langer zijn dan een kwartier en er moet gebruik worden gemaakt van tweepersoons- of vierpersoonsbanden, zodat gezinnen samen van de glijbanen kunnen genieten.

Is het waterpark nu helemaal af? “Ja en nee”, zegt Vonk. Op het gebied van glijbanen heeft hij momenteel geen verdere plannen. Achter de schermen zijn er echter wel plannen voor andere grote uitbreidingen, voornamelijk gericht op jongere kinderen. Er wordt gedacht aan de bouw van een waterspeelplaats en een overdekt speelgebied.Related posts

Ontdek Disneyland voor een spotprijs: 3 dagen vol magie en 2 nachten voor slechts 188 euro!

Douglas Ross

Ontdek de Magie van de Ritje in de Finding Nemo-achtbaan met Betoverende Verlichting in Disneyland Paris!

Douglas Ross

Swingende Slagharen-shows: Ontdek de Muzikale Wereld van een Fan op Spotify!

Douglas Ross