Image default
Business

Gigantisch Glijplezier op de Hoogste Glijbaan van Europa: Zweven op 165 Meter Hoogte!

Hoogste glijbaan van Europa geïnstalleerd in Oostenrijk

Hoogste glijbaan van Europa geïnstalleerd in Oostenrijk

Gepubliceerd op: Vandaag, 20.02 uur

In Oostenrijk is deze week de hoogste glijbaan van Europa geïnstalleerd. Hoewel de constructie zelf slechts 15 meter hoog is, kan gegleden worden op maar liefst 165 meter hoogte. De glijbaan is namelijk neergezet op de Donauturm, een gigantische uitkijktoren in Wenen.

De onderdelen van de zogeheten Donauturm-Rutsche werden deze week per helikopter bovenop de toren geplaatst, waarna ze gemonteerd konden worden. Voor de bouw werd het gespecialiseerde Duitse bedrijf Wiegand ingeschakeld. “Naast een bijzonder uitzicht krijgen durfallen een flinke adrenalinekick”, laat Donauturm weten.

“We verheugen ons op een nieuwe, opwindende attractie die de grenzen tussen kunst en avontuur op fascinerende wijze doet vervagen.” Het gevaarte blijft minimaal drie jaar staan. Bezoekers glijden op matten naar beneden.

Naar verwachting gaat de glijbaan half november open. Vanwege de werkzaamheden is de toren tot en met dinsdag 17 oktober niet toegankelijk voor publiek. De 252 meter hoge Donauturm opende in 1964 als onderdeel van tuinfestival Wiener Internationale Gartenschau.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news

Related posts

Raad van State kraakt bestemmingsplan voor Noord-Hollands pretpark: Een rampzalige draaimolen!

Douglas Ross

Directeur Belgische dierentuin achter tralies: schokkend nieuws!

Douglas Ross

Ontdek de magie van Slagharen in de bioscoop: Pretpark Op Stelten!

Douglas Ross