Image default
Business

Dinosaurussen veroveren Nederlandse attractie- en dierenparken: een prehistorisch avontuur!
Pretparken en dierentuinen in Nederland organiseren prehistorische evenementen

Pretparken en dierentuinen in Nederland organiseren prehistorische evenementen

Vandaag, 13.00 uur

Meerdere Nederlandse pretparken en dierentuinen komen dit najaar met een prehistorisch alternatief voor Halloween. In vier verschillende parken vinden in oktober en november dino-evenementen plaats. Het gaat om Duinrell, DierenPark Amersfoort, ZooParc Overloon en AquaZoo Leeuwarden.

Dino Discovery in Duinrell

Bezoekers van Duinrell komen tussen 30 september en 5 november ruim 25 levensgrote dinosaurussen tegen, onder de noemer Dino Discovery. Men belooft drie extra’s dino’s ten opzichte van de vorige editie. Ze staan ook in het nieuwe Amsterdamse themagebied, dat afgelopen zomer openging. Bij de ingang is een educatieve speurtocht op te halen.

DinoAdventures in DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort heeft een permanent dinobos, maar van 14 tot en met 29 oktober staat extra dino-entertainment op het programma. Tijdens DinoAdventures maken kinderen een avontuurlijke tocht naar een dinobroedplaats, waar een dinojong meegenomen blijkt te zijn door een levensgevaarlijke dinosaurus. Dat monsterlijke dier is gekweekt door een kwaadaardige professor.

Dinoweken in AquaZoo Leeuwarden en ZooParc Overloon

In AquaZoo Leeuwarden staan al dino’s sinds 14 september. De Dinoweken duren daar nog tot en met 5 november. Ook in ZooParc Overloon zijn er Dinoweken, maar dan van 28 september tot en met 19 november. Beide dierentuinen huisvesten zo’n twintig exemplaren.

Permanente dinoparken in Nederland

Nederland kent verder vier permanente dinoparken: Dinoland Zwolle, Dinopark Landgoed Tenaxx in het Groningse Wedde, Dino Experience Park in Gouda en Het Oertijdmuseum in Boxtel. Attractiepark de Waarbeek in Hengelo opende dit jaar dinogebied Dino World, met onder andere een achtbaan.

Expositie World of Dinos

De Dinoweken in Julianatoren zijn net afgelopen. Verkeers & Attractiepark Duinen Zathe, waar in oktober 2022 een dinoshow te zien was, doet dit jaar niets met dino’s. Voor de reizende expositie World of Dinos zijn nog geen nieuwe data bekend.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news


Related posts

Dolfinarium baadt in magisch avondlicht: betoverende nieuwe show met led-scherm, lampjes en dolfijnen!

Douglas Ross

Efteling strikt beroemde Nederlander voor creatief team!

Douglas Ross

Bouwterrein Efteling Grand Hotel onthult betoverende torenpracht!

Douglas Ross