Image default
Business

De achtbaan van Parc Astérix heeft weer een nieuwe naam: wat staat ons te wachten?

Parc Astérix verandert naam van rollercoaster voor de derde keer

Parc Astérix verandert naam van rollercoaster voor de derde keer

Parc Astérix heeft aangekondigd dat de familieachtbaan SOS Numérobis vanaf 2024 een nieuwe naam zal krijgen: SOS Tournevis. Dit is de derde keer dat de naam van deze rollercoaster wordt gewijzigd. De reden voor de naamswijziging is de komst van een nieuwe attractie in het park: de zweefmolen La Tour de Numérobis, die maar liefst 50 meter hoog zal zijn.

De oorspronkelijke naam van de achtbaan was Trans’Arverne, verwijzend naar een Gallische stam, toen deze in 1990 opende op een andere locatie. In 2000 werd de achtbaan verplaatst naar de huidige locatie en kreeg de naam Périférix, vernoemd naar het personage uit de Asterix-verhalen, een Gallische visser. In 2012 werd de naam opnieuw gewijzigd naar SOS Numérobis, nadat de Egyptische coaster OzIris was geopend.

Vanaf 2024 zal de achtbaan dus bekend staan als SOS Tournevis, vernoemd naar de knecht van de Egyptische architect Amonbofis, die de tegenstander is van Numérobis. De letterlijke vertaling van Tournevis is schroevendraaier en Nederlandse Asterix-lezers kennen hem als Kissebis.

Naast de naamswijziging van de achtbaan zal ook de waterbaan Le Grand Splatch uit 1989 een nieuwe naam krijgen: La Grande Revanche des Pirates. Hiermee introduceert Parc Astérix een piratenthema voor de attractie. Het park zal weer open zijn vanaf zaterdag 30 maart.


Related posts

Betoverend Tropisch Paradijs: Ontdek de Magie van Junglepark Flevoland!

Douglas Ross

Verwarring en verrassing: Reacties op mysterieuze deelnemers YouTube-dag Toverland

Douglas Ross

Betoverend kijkje achter de schermen: Efteling onthult magische onderhoudsbeurt van Doornroosje!

Douglas Ross