Image default
Business

Betoverende terugkeer van zwevende planeten in Efteling’s Droomvlucht
Droomvlucht in de Efteling weer compleet na renovatie

Droomvlucht in de Efteling weer compleet na renovatie

De beroemde attractie Droomvlucht in de Efteling is na ruim acht maanden weer compleet. In maart heropende de attractie na een vier maanden durende renovatie, maar toen ontbraken er twee zwevende planeten in de Hemelburchten-scène. Vanaf vandaag zijn deze decorstukken weer te bewonderen.

Tijdens werkzaamheden in de darkride vond er begin dit jaar een ongeluk plaats. De kabel waar de enorme planeten normaal gesproken aan hangen, brak en de zware decorelementen kwamen op de grond terecht. Gelukkig raakte niemand gewond, maar de planeten waren wel ernstig beschadigd.

Als alternatief plaatste de Efteling een doorzichtig scherm, waar lichteffecten op geprojecteerd werden. Afgelopen week was Droomvlucht van maandag tot en met woensdag gesloten, zodat het scherm verwijderd kon worden en de planeten teruggeplaatst konden worden. Decorateurs hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om de schade te herstellen.

Renovatie en kosten

De renovatie van Droomvlucht heeft ruim 6 miljoen euro gekost. Naast technisch onderhoud aan de baan, zijn de decors opgefrist en is er een nieuw lichtplan geïmplementeerd. Eerder werd aangekondigd dat de planeten in september 2023 terug zouden keren, maar dit is dus eerder gebeurd.

De Efteling is blij dat de attractie nu weer compleet is en dat bezoekers opnieuw kunnen genieten van de betoverende wereld van Droomvlucht.


Related posts

Spannende transformatie: Interactief museum Corpus verandert tijdelijk in angstaanjagende horrorattractie!

Douglas Ross

“Minister schaamt zich voor betaalde dolfijnenontmoetingen in Dolfinarium Harderwijk” – Een schokkende onthulling!

Douglas Ross

Spannende nieuwigheden in de Waarbeek: Ontdek de plannen voor nog meer avontuur!

Douglas Ross