Image default
Business

Halloweenhaters draaien bij na magische avond in Toverland: ‘Halloween is nu plotseling wel betoverend!’
Een Keerpunt voor Pretparkfans: Halloween in Toverland

Een Keerpunt voor Pretparkfans: Halloween in Toverland

Er zijn pretparkfans die van Halloween houden en er zijn pretparkfans die hopen dat het zo snel mogelijk weer november is. De presentatoren van de YouTube-talkshow Themepark Late Night hoorden bij het laatste kamp, maar een Halloween Night in Toverland heeft gezorgd voor een keerpunt. Youtubers Myrthe Veth en Emile Vierus wisten niet wat ze meemaakten toen ze Halloween afgelopen weekend voor het eerst een kans gaven.

“Ik dacht dus altijd dat het puur horror was, hele goedkope decors, bebloede mensen”, zegt Vierus in een videobespreking van het evenement. Tijdens de halloween-ontgroening bleek niets minder waar: thema en storytelling vierden hoogtij. “Ik was helemaal verbaasd dat tegenwoordig Halloween nu zo is”, vult Veth aan.

Met name de spookhuizen Now You’re Mine en Maison de la Magie maakten veel indruk. “Ik had het idee dat ik in een soort mix tussen Phantom Manor en Tower of Terror was beland”, zegt Veth over het laatstgenoemde haunted house, verwijzend naar twee beroemde Disney-attracties. “Daarvan was ik echt omver geblazen.”

Ook de parade, de verlichting, het vuurwerk en de scare zones Cirque en Shadows of the Sea vielen in de smaak. “Ik moest bijna huilen, ik vond het fantastisch.” Veth verkeert naar eigen zeggen in een “identiteitscrisis”. “Wat is er met ons gebeurd? Wie zijn wij? Ik heb zo leuk gehad. Het was gewoon echt een themabeleving. Waarom vind ik Halloween nu ineens wel leuk?”

De youtubers zijn de halloweenhype naar eigen zeggen gaan begrijpen. Vierus geeft toe dat hij de afgelopen jaren waarschijnlijk een heleboel gemist heeft door halloween-events aan zich voorbij te laten gaan. “Mensen die altijd zo van Halloween hielden waarvan ik zei: je bent niet goed wijs, sorry.” Veth: “Je bent goed wijs.”

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news.


Related posts

Efteling’s Souvenirwinkel biedt sloten aan: \’Onvoorstelbaar, maar waar!\’

Douglas Ross

Willem-Alexander trekt 2,2 miljoen kijkers naar dierenpark Wildlands: een historisch moment!

Douglas Ross

Betoverend! Doornroosje in de Efteling heropend na lange winterslaap

Douglas Ross