Image default
Business

Betoverend avontuur in Disneyland Paris: Ontdek het bevroren magische paradijs van Frozen in Hong Kong Disneyland!
Disneyland Paris presenteert nieuw Frozen-themagebied

Disneyland Paris presenteert nieuw Frozen-themagebied

Vandaag, 17.03 uur

Disneyland Paris kondigt aan dat het binnen enkele jaren een nieuw themagebied rond Frozen zal openen. Echter, de primeur gaat naar Hong Kong Disneyland, waar onlangs een vergelijkbare uitbreiding is geopend. Bezoekers die benieuwd zijn naar wat Disneyland Paris in petto heeft, kunnen nu al een kijkje nemen in Hongkong, aangezien beide themadelen veel overeenkomsten vertonen.

In World of Frozen, zoals het gedetailleerde gebied wordt genoemd, worden scènes uit de wereldberoemde animatiefilm tot leven gebracht. Bezoekers worden ondergedompeld in het koninkrijk Arendelle, een bergachtig havendorpje met als hoogtepunt een groot kasteel. Achter het kasteel rijst een gigantische berg op met het ijspaleis van sneeuwkoningin Elsa.

De sfeer in het gebied is feestelijk, omdat volgens het achtergrondverhaal de feestdag Summer Snow Day op het programma staat. Het Nederlandse ontwerper Michel den Dulk, die eerder voor de Efteling en Europa-Park heeft gewerkt, heeft zich laten inspireren door verschillende iconische elementen uit de film. Fans zullen onder andere een vuurtoren, een fontein met een ijskristal, een vissersboot en een klokkentoren herkennen.

Wat het Frozen-themagebied in Hongkong bijzonder maakt, is de aanwezigheid van natuurlijke bergen op het eiland Lantau. Dankzij een slim ontwerp vloeit het echte landschap achter het Disney-park moeiteloos over in de kunstmatige bergen van Arendelle. In Disneyland Paris is rekening gehouden met het ontbreken van natuurlijke bergen, waardoor het landschap anders zal worden vormgegeven.

De belangrijkste attractie in het Frozen-themagebied is Frozen Ever After, een verbeterde versie van een Frozen-bootjesdarkride in het Amerikaanse Disney-park Epcot (2016). Hoewel de scènes vergelijkbaar zijn, is de variant in Hongkong groter opgezet. De vaartocht duurt ongeveer anderhalve minuut langer en er worden modernere animatronics gebruikt waarbij de menselijke personages fysieke gezichten hebben in plaats van videoprojecties.

In het Walt Disney Studios Park van Disneyland Paris zal Frozen Ever After vrijwel identiek worden gerealiseerd. Echter, een tweede attractie genaamd Wandering Oaken’s Sliding Sleighs zal in de Europese versie van het Frozen-gebied ontbreken. In Hongkong heeft men ook gekozen voor een interactieve theatervoorstelling genaamd Playhouse in the Woods in plaats van een klassieke meet-and-greet-locatie met Frozen-figuren Anna en Elsa.

Naast de attracties zijn er nog andere activiteiten in het Frozen-themagebied. Bezoekers kunnen Anna en Elsa tegenkomen tijdens een wandeling door het dorpje, af en toe komt ook de babytrol Mossie tevoorschijn. Een hapje eten kan in het Frozen-restaurant Golden Crocus Inn. Daarnaast zijn er nog verschillende souvenirwinkels en eetkraampjes in het gebied.

Disneyland Paris belooft dat het nieuwe Frozen-themagebied een magische ervaring zal worden voor alle bezoekers. Fans van de film kunnen nu alvast een voorproefje nemen in Hongkong, terwijl ze wachten op de komst van het themagebied in Parijs.


Related posts

Ophef over borstvergroting Doornroosje: ‘Ze start een OnlyFans!’

Douglas Ross

Spannende transformatie: Interactief museum Corpus verandert tijdelijk in angstaanjagende horrorattractie!

Douglas Ross

Entertainer zet definitief punt achter Efteling-lakei act: Een einde aan een tijdperk!

Douglas Ross