Image default
Business

Ultieme rollercoaster onthuld: Engeland’s hoogste en snelste sensatie!

Thorpe Park onthult naam van nieuwe achtbaan: Hyperia

Het Engelse pretpark Thorpe Park heeft de naam van zijn nieuwe achtbaan bekendgemaakt. In 2024 opent daar de hoogste en snelste rollercoaster van het Verenigd Koninkrijk. Tot nu toe werd de werktitel Project Exodus gebruikt, maar vandaag kwam de definitieve titel naar buiten: Hyperia.

De ondertitel van Hyperia luidt “Find Your Fearless”. Het is een attractie van het type hypercoaster, gebouwd door de Duitse fabrikant Mack Rides. Dit wordt de eerste hypercoaster van Mack in Europa, nadat er de afgelopen jaren al exemplaren in China, Australië en Turkije zijn geopend.

Met een hoogte van maar liefst 72 meter wordt Hyperia één van de hoogste achtbanen op het continent. Er zijn slechts vijf coasters die nog hoger zijn. De topsnelheid van de Hyperia bedraagt ongeveer 130 kilometer per uur, waarmee het in de top vijf van Europa’s snelste achtbanen staat.

“Zodra je Hyperia hebt beleefd, zul je nooit meer angst ervaren”, belooft Thorpe Park. “We brengen thrills naar een ongelooflijk hoog niveau.” Een nieuwe promotievideo brengt het baanverloop van Hyperia in beeld. Binnenkort wordt er ook een bijbehorende verhaallijn gelanceerd, over de onverschrokken godin Hyperia.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over pretparken? Download dan de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news.

Related posts

Efteling verrast met topbenoeming: Willem Roskam nieuwe directeur!

Douglas Ross

Plotse verdwijning: Attractie in Parc Astérix van de kaart geveegd!

Douglas Ross

Orkashows terug in Frans dierenpark: een onverwachte comeback!

Douglas Ross