Image default
Business

Glijbaanbouwer en gemeente Eindhoven zwemmen in conflict: Wie wint de strijd om het zwembad?

Nederlandse glijbaanfabrikant boos op gemeente Eindhoven

Nederlandse glijbaanfabrikant boos op gemeente Eindhoven

Een Nederlandse glijbaanfabrikant, Watergames & More uit Zoetermeer, is woedend op de gemeente Eindhoven. Het bedrijf was gevraagd om waterattracties te leveren voor het vernieuwde zwembad de Tongelreep, maar de gemeente heeft uiteindelijk gekozen voor een andere partij. Dit heeft geleid tot ontevredenheid bij Watergames.

Volgens de glijbaanbouwer heeft de gemeente fouten gemaakt bij de aanbesteding. Karsten van den Berg, financieel directeur van Watergames, beweert dat het bedrijf is afgewezen vanwege een persoonlijke vete tussen de projectleider van de Tongelreep-verbouwing en Watergames. Deze vete zou zijn ontstaan na een incident met een glijbaan van Watergames in zwembad De Peppel in Ede, waarbij tien ongelukken plaatsvonden en er ambulances moesten worden ingeschakeld. Naar aanleiding van dit incident heeft de projectleider Watergames niet geselecteerd voor het project in Eindhoven.

Watergames-directielid Van den Berg heeft in een brief aan de Eindhovense gemeenteraad zijn ongenoegen geuit over deze gang van zaken. Hij noemt de handelswijze van de gemeente \”onzuiver\” en dreigt met juridische stappen tegen zowel de gemeente als betrokken ambtenaren. De gemeente bestempelt Watergames als een slechte verliezer en heeft een advocatenkantoor ingeschakeld om de beschuldigingen van Watergames tegen te gaan. Volgens de gemeente zijn alle regels rondom de aanbesteding correct gevolgd en vraagt zij Watergames om te stoppen met het verspreiden van \”aantijgingen en dreigementen\”.

Opvallend genoeg heeft Watergames wel opdrachten gekregen van de gemeente Eindhoven voor het aanleggen van waterattracties in Speelpark De Splinter. Echter, ook hier is de gemeente niet tevreden over het werk van Watergames. De advocaten van de gemeente beweren dat het werk gebreken vertoont. Van den Berg van Watergames vindt deze conclusie onterecht en benadrukt dat er alleen sprake is van kleine verbeterpunten bij de oplevering. Watergames overweegt om een schadeclaim in te dienen tegen de gemeente.

Watergames & More heeft in het verleden gewerkt voor diverse attractieparken en resorts, waaronder familiepark Drievliet, Plaswijckpark, Safari Resort van Beekse Bergen, all-inclusive resort Preston Palace, pannenkoekenhuis Hans & Grietje en waterpark Tropical Islands Resort in Duitsland.Related posts

Pretpark bezuinigt: drie topattracties gesloten op rustige dagen

Douglas Ross

Pretpark zwaait op spectaculaire wijze afscheid van legendarische attractie na 64 jaar!

Douglas Ross

Hans en Grietje op de verhuiswagen: Efteling begint met sloopvoorbereidingen

Douglas Ross