Image default
Business

Revolutionaire vernieuwing! Bobbejaanland herstelt klassieke achtbaan met 1 miljoen euro

Bobbejaanland knapt beroemde achtbaan Revolution op

Het bekende overdekte pretpark Bobbejaanland gaat deze winter een grondige renovatie uitvoeren aan de populaire achtbaan Revolution. Er wordt maar liefst 1 miljoen euro geïnvesteerd in zowel het thema als de techniek van deze 35 jaar oude achtbaan. Een van de grootste veranderingen is het nieuwe uiterlijk van de trein.

Revolution heeft de langste achtbaantrein ter wereld, met dertig karretjes en een totale lengte van 56 meter. Het onderstel van de trein is toe aan vervanging, daarom heeft de Nederlandse fabrikant Vekoma een volledig nieuw chassis geproduceerd. Daarnaast worden de bovenkanten van de karretjes geschuurd en gelakt. Het park brengt ook de zilvergrijze en groenblauwe tinten uit het openingsjaar 1989 terug, waardoor de karretjes een complete make-over krijgen.

Naast de visuele veranderingen belooft Bobbejaanland ook een upgrade op het gebied van techniek. Verschillende lichteffecten worden vervangen en uitgebreid, waardoor de beleving van de achtbaan nog beter wordt. Ondanks de vernieuwingen blijft het nostalgische karakter behouden. Peggy Verelst, commercieel en creatief directeur van Bobbejaanland, benadrukt dat de achtbaan de meest gewaardeerde attractie in het park is en er zelfs een Revolution-fanclub bestaat.

Verelst zegt: “Er is dus geen enkele reden om de attractie in een nieuw jasje te steken, integendeel. We zetten volop in op het behoud van de rijke geschiedenis en zorgen er met nieuwe technologie voor dat Revolution nog jaren een publieksfavoriet blijft.” Wel zal de wachtrij onder handen worden genomen, in samenwerking met decorateur Kabuki.

Om de werkzaamheden te vieren, zal Bobbejaanland een vijfdelige videoreeks op social media lanceren. Hierin krijgen kijkers een exclusief kijkje achter de schermen bij de renovatie. Ook zullen de beginjaren van de achtbaan worden besproken in een interview met oud-directeur Jack Schoepen. In de eerste aflevering komt onderhoudsmanager Tom Knuts aan het woord.

Benieuwd naar het laatste nieuws? Installeer onze smartphone-app en ontvang meldingen bij breaking news.

Related posts

Baas in eigen park: Een gloednieuw tijdperk met Engels pretpark’s ‘Schaamteloos Authentiek’ logo!

Douglas Ross

Zwembaden, achtbanen en subsidies: hoe Energylandia bijna 30 miljoen euro binnenhaalde!

Douglas Ross

Tragisch ongeluk bij bouw nieuwe attractie in Futuroscope: medewerker overleden

Douglas Ross