Image default
Business

Vurige sensatie in Blackpool: Uitkijktoren lijkt te branden door wapperend zeildoek!

Paniek in Blackpool: Brandalarm blijkt vals alarm

In de Engelse badplaats Blackpool zorgde een wapperend zeil voor paniek. Bovenop de uitkijktoren The Blackpool Tower leek een brand te zijn ontstaan, waardoor hulpdiensten massaal ter plaatse kwamen. Uiteindelijk bleek het echter vals alarm te zijn.

Op social media verschenen tientallen filmpjes van voorbijgangers die claimden dat de top van de toren in brand stond. De brandweer stuurde een drone de lucht in en de politie zorgde voor een helikopter om de situatie te onderzoeken.

Na onderzoek werd duidelijk dat er geen sprake was van vuur. Wat omstanders zagen, was een oranje bouwzeil dat aan een deel van het dak bevestigd was. Door de harde wind begon het zeil te wapperen, wat een effect creëerde dat leek op vuur.

The Blackpool Tower bevestigde op social media dat de brandweer aanwezig was geweest, maar dat er uiteindelijk geen brand was. Het bleek dat de lichten op een reflecterend gaaszeil bovenaan de toren voor de verwarring hadden gezorgd.

De beroemde toeristische attractie, eigendom van Merlin Entertainments, was op het moment van het incident gesloten voor publiek. Tot maart 2024 vinden er renovaties plaats aan The Blackpool Tower. Naast het uitkijkgedeelte, Blackpool Tower Eye, biedt het complex ook attracties zoals The Blackpool Tower Dungeon, The Blackpool Tower Circus en The Blackpool Tower Ballroom. In de buurt zijn ook nog Madame Tussauds Blackpool en Sea Life Blackpool te vinden.

Related posts

Droomjob bij Disneyland Paris: Word de Creatieve Kapitein van het Ontwerpteam!

Douglas Ross

Blackpool Pleasure Beach gaat voor vernieuwing: nieuwe naam en rebranding!

Douglas Ross

Efteling en HelloFresh slaan handen ineen voor magische maaltijden

Douglas Ross