Image default
Business

Efteling verrast met betoverende toevoeging aan Doornroosje in het Sprookjesbos!

De Efteling voegt nieuwe bewoner toe aan sprookje van Doornroosje

De Efteling heeft aangekondigd een nieuwe bewoner toe te voegen aan het sprookje van Doornroosje. Het kasteel in het Sprookjesbos is sinds september onderhevig aan een grondige renovatie en staat momenteel volledig in de steigers. Zodra de werkzaamheden in maart 2024 zijn afgerond, zullen bezoekers kennis kunnen maken met een nieuw figuur.

Het nieuws werd deze week bekendgemaakt door de Efteling. Het personage zal te bewonderen zijn vanaf een nieuw rolstoelvriendelijk pad dat aan de linkerkant van het kasteel loopt. “Vanaf het nieuwe uitkijkpunt op het nieuwe pad zal, vanaf de heropening in maart, ook een nieuwe bewoner zichtbaar zijn”, aldus de Efteling.

Hoe deze toevoeging er precies uit zal zien, blijft nog even een verrassing. Anton Pieck heeft verschillende wachters ontworpen die rondom het kasteel in slaap zijn gevallen. Tot nu toe is er slechts één van deze wachters gerealiseerd, namelijk een bebaarde man met een speer en een schild.

Bij Doornroosje worden ook de oude kasteelmuren en de gevel opgeknapt. Daarnaast zijn de stenen op het oude wandelpad minder glad gemaakt om valpartijen te voorkomen. “In de komende maanden zullen we de vijver verder uitbreiden, watervallen toevoegen en nieuwe bomen planten”, aldus de Efteling. Ook de renovatie van De Kleine Zeemeermin is bijna afgerond en na de heropening van Doornroosje zal het snoephuisje van Hans en Grietje gesloopt en herbouwd worden. Later in 2024 zullen er nog meer onderhoudsprojecten plaatsvinden in het Sprookjesbos van de Efteling.

Ben je een echte pretparkliefhebber? Bestel dan nu de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl!

Related posts

Pas op! Dit sprookjesfiguur in de Efteling heet niet Lange Jan!

Douglas Ross

Speeltoestellen Kleuterhof in Efteling krijgen een make-over: Groot onderhoud in volle gang!

Douglas Ross

Topprioriteit voor Energylandia: Een Verbluffend Overdekt Waterpark!

Douglas Ross