Image default
Business

Sprookjesbos Valkenburg krijgt tweede kans: Grondeigenaar neemt het roer over!
Sprookjesbos Valkenburg mogelijk weer open | Blog

Sprookjesbos Valkenburg mogelijk weer open

Vandaag, 19.08 uur

Het Sprookjesbos in Valkenburg gaat mogelijk toch weer open. In december werd bekend dat het Limburgse familiepark per direct moest sluiten vanwege een faillissement. Gelukkig is er nu een nieuwe eigenaar gevonden die onderzoekt of het rendabel is om de poorten weer te openen, aldus curator Remco Rosbeek.

De attracties en voorraad zijn gekocht door de firma Doeps Sprookjesbos B.V., die al eigenaar was van de grond waarop het park gevestigd is. Hierdoor heeft het bedrijf nu het volledige terrein in handen, inclusief de attracties. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden voor een doorstart, waarbij een deel van het personeel behouden kan blijven. Er is echter nog geen definitieve beslissing genomen.

Om ongewenste bezoekers tegen te gaan, is afgesproken om per direct permanent toezicht op het terrein te houden. Dit besluit is genomen naar aanleiding van meerdere diefstallen en ongevraagde verkenningen door youtubers in het gesloten Sprookjesbos. Ook de politie zal een oogje in het zeil houden.

Volgens curator Rosbeek was het faillissement te wijten aan de lage bezoekersaantallen als gevolg van het slechte weer van de afgelopen maanden. Het park had een schuld van ruim 1,1 miljoen euro. In eerste instantie waren er veel geïnteresseerden voor een overname, maar later haakten veel partijen toch af.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Installeer dan onze smartphone-app en ontvang meldingen bij breaking news. Klik hier om de app te installeren.


Related posts

Oplichting in Duits pretpark: Exploitant achtervolgd voor mega fraude van bijna 350.000 euro!

Douglas Ross

Madame Tussauds Amsterdam verrast bezoekers met sensationeel beeld van Lady Gaga!

Douglas Ross

Nieuw avontuur op komst: betoverende attractie vervangt gehavende zweefmolen!

Douglas Ross