Image default
Business

Verenigd Koninkrijk’s nieuwe sensatie: Hyperia, de 72 meter hoge achtbaan opent haar deuren!

Thorpe Park opent hoogste achtbaan van het Verenigd Koninkrijk

Thorpe Park opent hoogste achtbaan van het Verenigd Koninkrijk

Het Engelse pretpark Thorpe Park heeft nu officieel de hoogste achtbaan van het Verenigd Koninkrijk. Sinds donderdag is de nieuwe achtbaan Hyperia compleet. Het laatste ontbrekende baandeel, de top van de liftheuvel, werd gemonteerd. De constructie is nu 72 meter hoog.

Geen enkele achtbaan in Groot-Brittannië is hoger. Thorpe Park noemt de gebeurtenis “een belangrijke mijlpaal”. Het onderdeel werd omhoog gehesen met drie vlaggen eraan: de Duitse vlag voor fabrikant Mack Rides, de Britse vlag voor Thorpe Park en een vlag met het nieuwe logo van het park.

Op YouTube verscheen een korte video waarin dronebeelden van de aangelegenheid gecombineerd worden met interviews met betrokken medewerkers. “Met Hyperia wordt een statement gemaakt in de Britse pretparkindustrie”, zegt creatief manager John Burton. Ook regiodirecteur Neil Poulter komt aan het woord.

Voor Thorpe Park is Hyperia de eerste nieuwe achtbaan in twaalf jaar tijd. De coaster verbreekt na dertig jaar het landelijke hoogterecord van The Big One in Pleasure Beach Resort. Die achtbaan is officieel bijna 72 meter hoog, maar het pretpark meet de hoogte naar verluidt vanaf zeeniveau. Volgens andere bronnen is de constructie 65 meter hoog.


Related posts

Betoverend Miniatuurpretpark bootst iconische Coca-Cola kerstcommercial na!

Douglas Ross

Primeur bij Plopsa’s Holiday Park: Carnavalsfeest voor het eerst georganiseerd!

Douglas Ross

Swingende Slagharen-shows: Ontdek de Muzikale Wereld van een Fan op Spotify!

Douglas Ross