Image default
Business

Dolfinarium baadt in magisch avondlicht: betoverende nieuwe show met led-scherm, lampjes en dolfijnen!
Nieuwe avondshow “Lights of Nature” in het Dolfinarium

Nieuwe avondshow “Lights of Nature” in het Dolfinarium

Het Dolfinarium presenteert deze kerstvakantie een nieuwe avondshow genaamd “Lights of Nature”. Deze show wordt gehouden in de Dolfijnendelta waar het water als decor dient. In eerste instantie was het plan om gebruik te maken van een videoprojectie op een waterscherm, maar dit bleek in de praktijk niet goed te werken. Bij windvlagen waren de beelden nauwelijks zichtbaar.

Daarom is er op de tweede avond gekozen om het water te vervangen door een led-bord. Op het bord wordt een educatieve video getoond over lichtverschijnselen in de natuur, terwijl er knipperende lampjes te zien zijn. Er wordt gebruikgemaakt van spots en prikkabels. De voorstelling duurt iets meer dan een kwartier en eindigt met kunstjes van de dolfijnen.

Opvallend is dat de dolfijnen op commando sprongen maken in de vijver. Het Dolfinarium koos hier bewust voor, omdat ze dachten dat een lichtshow zonder circusachtige trucjes niet interessant genoeg zou zijn. De aanwezigheid van de springende dolfijnen werd echter niet van tevoren aangekondigd.

De productie van “Lights of Nature”, ontwikkeld door Van ‘t Ende Producties, kampt nog wel met opstartproblemen. Er zijn de afgelopen dagen technische mankementen opgetreden. Desondanks zijn bezoekers tijdens de kerstvakantie welkom van 12.00 tot 19.00 uur, met uitzondering van zondag 31 december en maandag 1 januari. Het is vrij bijzonder dat het Dolfinarium ‘s avonds geopend is. Dit is namelijk de eerste keer in de afgelopen tien jaar, aldus manager Alex Tiebot aan Looopings.

Manager Alex Tiebot hoopt dat de avondopening de komende jaren kan worden uitgebreid met een grotere show. Op dit moment staat het concept nog in de kinderschoenen, met slechts wat kerstverlichting en kerstdecoraties.

Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl


Related posts

Plotse verdwijning: Attractie in Parc Astérix van de kaart geveegd!

Douglas Ross

Duinrell blijft onverslaanbaar: bijna 1,4 miljoen bezoekers!

Douglas Ross

Schuttingen in overvloed: Onderhoudsproject Walt Disney Studios neemt een vlucht!

Douglas Ross