Image default
Business

Dierentuin in Duitsland redt 120 dieren tijdens overstromingen: Een heldhaftige inzet!

Dierentuin Serengeti-Park evacueert meer dan honderd dieren vanwege overstromingen

Medewerkers van de Duitse dierentuin Serengeti-Park hebben in de afgelopen dagen ruim honderd dieren moeten evacueren vanwege overstromingen. Het dierenpark, gelegen in de deelstaat Nedersaksen, is grotendeels onder water komen te staan. Als gevolg hiervan moeten steeds meer dieren verplaatst worden vanwege de wateroverlast.

In een verontrustend Facebook-bericht meldt de dierentuin dat het waterpeil blijft stijgen. Op sommige plaatsen staat het water nu ruim 1 meter hoog. Tot nu toe zijn alle getroffen dieren gelukkig in veiligheid gebracht. In totaal zijn er al 120 dieren gered uit kooien die door het water zijn omsloten. Onder de geredde dieren bevinden zich onder andere huzaarapen, prairiehonden, stokstaartjes, ringstaartmaki’s en agoeti’s.

De dierentuin heeft ook een video gepubliceerd waarin beelden van de overstromingen te zien zijn, samen met commentaar van eigenaar Fabrizio Sepe. Op dit moment heeft de dierentuin geen hulp van het publiek nodig. Er zijn nog voldoende droge stallen op het terrein waar de geëvacueerde dieren kunnen worden ondergebracht. Daarnaast is er voldoende drinkwater beschikbaar. De dierentuin zorgt voor tractors en vrachtwagens om zandzakken en voeding naar de verblijven te brengen.

Echter wordt er wel gesproken over “een verschrikkelijke ramp”. De kantoorgebouwen zijn onbegaanbaar en er is nog steeds geen centrale elektriciteit. De eigenaar hoopt dat het waterniveau niet verder zal stijgen en spreekt de hoop uit dat de situatie snel zal verbeteren. Ondanks de moeilijke omstandigheden blijft de dierentuin hoopvol.

Related posts

Ontdek het betoverende Margaritaville Resort: Ultiem genieten bij PortAventura!

Douglas Ross

Wolven verlaten DierenPark Amersfoort: Een wild avontuur!

Douglas Ross

Efteling strikt beroemde Nederlander voor creatief team!

Douglas Ross