Image default
Business

Toverland-show onverwachts onderbroken door ‘technisch mankement’: Update over de oplossing
Toverland Show Aqua Bellatores Tijdelijk Stopgezet Na Ongeluk

Toverland Show Aqua Bellatores Tijdelijk Stopgezet Na Ongeluk

De Toverland-show Aqua Bellatores wordt tot nader order niet vertoond na een merkwaardig ongeluk. Woensdag moesten drie acteurs naar het ziekenhuis worden gebracht. Door een enorme vloedgolf duikelden ze van het metershoge podium. Volgens een woordvoerder is inmiddels duidelijk wat de aanleiding is.

“We hebben de afgelopen dagen onderzoek gedaan naar de oorzaak. Dit betreft een technisch mankement. We werken aan een oplossing, zodat dit niet meer kan gebeuren.” Naast het Noord-Limburgse attractiepark startte ook de Arbeidsinspectie een onderzoek.

De enorme golf is een showeffect: normaal gesproken worden verschillende bakken water één voor één over het decor uitgestort. Woensdag kwam plotseling al het water tegelijk naar beneden. De voorlichter kon die lezing in eerste instantie niet bevestigen.

Nazorg

Inmiddels onderschrijft Toverland dat de slachtoffers door de klap van het water van het podium zijn gevallen. Vervolgens is de openluchtvoorstelling direct stilgelegd. “We betreuren natuurlijk dat het incident heeft plaatsgevonden.” Men belooft dat er “nazorg en betrokkenheid” is voor de gewonden. Hoe het met het drietal gaat, zegt de woordvoerder niet.

Aqua Bellatores gaat sinds woensdagmiddag niet door. “Vandaag geen shows”, staat op een bordje in entreegebied Port Laguna. Wanneer de productie terugkeert, is nog niet duidelijk. Het decor, dat bij het ongeluk beschadigd raakte, is inmiddels wel weer hersteld.

Watermagiërs

Aqua Bellatores ging vorig jaar in première. Toen was de voorstelling te zien van begin april tot eind augustus. Dit jaar zou de show dagelijks spelen van zaterdag 23 maart tot en met zondag 25 augustus. Het verhaal gaat over een dorpje dat aangevallen wordt door watermagiërs. Kwaadaardige zeerovers willen de macht grijpen over de magie.


Related posts

Bobbejaanland maakt een splash met spectaculaire duikshow in grote vijver!

Douglas Ross

Chaos in Walibi Holland: 8 attracties gesloten door personeelstekort en storingen!

Douglas Ross

Apenheul vs. Gemeente: de strijd om parkeerplekken ontrafeld!

Douglas Ross