Image default
Business

Blijdorp slaat terug op Songfestival-incident Joost Klein: ‘Uitgevogeld?!’


Blijdorp reageert op diskwalificatie Joost Klein met ludieke inhaker

Blijdorp reageert op diskwalificatie Joost Klein met ludieke inhaker

Vandaag, 14.15 uur

De Rotterdamse dierentuin Blijdorp laat van zich horen na de diskwalificatie van Joost Klein op het Eurovisiesongfestival. Eerder vandaag werd bekend dat de Nederlandse inzending vanavond niet mag meedoen in de finale van het evenement vanwege het bedreigen van een medewerker.

Diergaarde Blijdorp publiceerde snel een inhaker, met een foto die men eerder al gefabriceerd had. Daarop is een dierenverblijf te zien met een man in een blauw vogelpak, een verwijzing naar de act van Klein waarin zo’n figuur voorkwam. Er staat een fictief informatiebord naast met de titel Europapagaai.

“Die vogel komt ons bekend voor…”, schreef Blijdorp erbij. “Uitgevogeld?!”, valt te lezen bij het bericht op Facebook, Instagram en X. Op die manier wekt men de suggestie dat de vogel na het nieuws over de diskwalificatie naar het dierenpark is gevlogen.

Niet iedereen kan erom lachen. “Ik vind het niet grappig…”, zegt iemand op Instagram. “Te vroeg”, reageert een X-gebruiker. Andere mensen zien er de humor wel van in. “Allemaal vreemde vogels daar nu in Zweden”, is één van de Instagram-commentaren. “Helaas uitgestorven”, verzucht een fan. “Afgemaakt door de European Broadcasting Union. Waar was het Wereld Natuur Fonds?”


Related posts

Holiday Park’s eigen waterpark: een spetterende toevoeging aan jouw vakantie!

Douglas Ross

Swingend de feestdagen in: Disneyland Paris lanceert betoverend Spotify-album met kerst- en halloweenhits!

Douglas Ross

Efteling onthult sprankelende upgrade van Aquanura: betoverende muziek en magische lichtshow!

Douglas Ross