Image default
Business

Ravage en verdriet: Grote brand laat Duits westernpretpark in as achter!

Grootse brand treft Duits westernpretpark

Een Duits westernpretpark, genaamd Pullman City, is zwaar getroffen door een grote brand. Op zondagochtend rond 06.00 uur brak er brand uit in dit park, gelegen in de deelstaat Beieren. De gebouwen in het cowboystadje zijn grotendeels van hout, waardoor het vuur zich razendsnel kon verspreiden.

Ongeveer driehonderd hulpverleners kwamen ter plaatse om de brand te bestrijden. Helaas raakte een derde van de hoofdstraat van het park beschadigd. De verwachte schade loopt in de miljoenen euro’s. Tweehonderd bezoekers, waarvan 180 verblijfsgasten, moesten in veiligheid worden gebracht.

De exacte oorzaak van de brand is nog niet bekend. Wel zijn er twee lichtgewonde personen gemeld: een medewerker die probeerde het vuur te blussen en een brandweerman. Het management van Pullman City heeft via social media laten weten dat ze geen woorden hebben voor deze brand in hun mooie westernstadje. Ze zijn vastberaden om de gebouwen opnieuw op te bouwen, maar het is nog niet bekend hoe lang dit zal duren.

Als gevolg van de brand zal Pullman City zeker tot maart gesloten blijven, maar mogelijk langer. Het park had eigenlijk een winter-evenement gepland tot half februari, met extra decoraties en optredens. Pullman City opende zijn deuren in 1997 en kwam na een faillissement in 2011 onder nieuw management. Er bestaat ook een gelijknamig park in de deelstaat Saksen-Anhalt, maar dit park heeft een andere eigenaar.

Deze brand is een grote klap voor Pullman City en de fans van dit unieke westernpretpark. Het zal even duren voordat het park weer opgebouwd is en bezoekers kunnen genieten van de westernsfeer. We wensen het management en alle medewerkers veel succes met de wederopbouw van Pullman City.

Related posts

Hollywood Christmas in Movie Park Germany: De ultieme kerstsfeer is bijna klaar!

Douglas Ross

Spannende première van de Nederlandse kermisattractie Energizer!

Douglas Ross

Efteling betovert je met twee spectaculaire musicals op YouTube!

Douglas Ross