Image default
Business

Ontdek de smaakvolle verrassing in DierenPark Amersfoort: de Dierkeuken!

Bezoekers van DierenPark Amersfoort kunnen van dichtbij zien hoe het eten voor de dieren wordt bereid

Goed nieuws voor de bezoekers van DierenPark Amersfoort! De dierentuin heeft namelijk een nieuwe Dierkeuken in gebruik genomen, waarbij het bijzondere is dat deze toegankelijk is voor publiek. Bezoekers kunnen nu letterlijk en figuurlijk een kijkje nemen in de keuken van het dierenpark.

Achter glas kunnen bezoekers zien hoe de medewerkers de maaltijden voorbereiden. En wees niet verbaasd als je dode muizen, kuikens, konijnen of geiten ziet liggen, want deze behoren tot het dieet van verschillende diersoorten. Daarnaast worden er ook insecten gekweekt voor de reptielen. Zo krijgen bezoekers een uniek inkijkje in de voedselvoorziening van de dieren in het park.

De vleerhonden zijn een van de grootste eters in het park en verorberen maar liefst 20 kilo groenten per dag. Bij de roofdieren wordt er onderscheid gemaakt tussen het reguliere vlees en het vlees dat de verzorgers gebruiken om de dieren te trainen. Zo is er voor elk dier een specifiek dieet samengesteld.

Om bezoekers meer informatie te geven over de werking van de keuken, is er op een tv-scherm een informatief filmpje te zien. Dit filmpje geeft een goed beeld van hoe het eten voor de dieren wordt bereid.

De nieuwe Dierkeuken is te vinden achter Restaurant de Buitenplaats. Om er te komen, volg je het zogenoemde Voedselpad. Deze wandelroute is voorzien van educatieve elementen en biedt een leuke en leerzame ervaring voor jong en oud.

Directrice Astrid Wassenaar is erg enthousiast over de nieuwe Dierkeuken: “Wij zijn het eerste dierenpark in Nederland dat de bezoeker uitnodigt om onze voedselkeuken te betreden.” De Dierkeuken is al open sinds de kerstvakantie, maar de officiële opening vond plaats op vrijdag en werd verricht door tv-kok Pierre Wind.

Wat er met de vrijgekomen plek in het hart van het park gaat gebeuren, is nog niet bekend. Wellicht komt er een andere attractie of wordt het gebruikt voor een nieuw project. We zullen het moeten afwachten!

Related posts

Ontdek de Sensatie van de Nieuwe Lanceerachtbaan bij Familie Mack in Europa-Park!

Douglas Ross

Arjen Lubach grapt over granaat in de Efteling: ‘Mortier hier’ wordt viral sensatie

Douglas Ross

Ontdek de spannende vernieuwingen van de overdekte achtbaan Revolution in Bobbejaanland!

Douglas Ross