Image default
Business

Phantasialand verovert harten van buurtbewoners met spectaculaire dagelijkse vuurwerkshow
Vuurwerkshow Phantasialand ergert omwonenden

Vuurwerkshow Phantasialand ergert omwonenden

Phantasialand presenteert dagelijkse vuurwerkshow

Phantasialand haalt bij omwonenden het bloed onder de nagels vandaan. Na enkele rustige jaren presenteert het Duitse pretpark dit winterseizoen weer een dagelijkse vuurwerkshow. Buurtbewoners ergeren zich er groen en geel aan, melden regionale media. Ze hebben juridisch gezien echter geen poot om op te staan.

Omwonenden klagen over geluidsoverlast

Elke openingsdag van winterfestival Wintertraum wordt afgesloten met een acht minuten durend vuurwerkspektakel. Buren van het attractiepark ergeren zich er kapot aan, vertellen ze in gesprek met de kranten Kölner Stadt-Anzeiger en Kölnische Rundschau.

Zij worden iedere avond opgeschrikt door harde knallen. Phantasialand grenst direct aan een dichtbevolkte woonwijk. Er zijn ook zorgen over huisdieren die last hebben van het geluid. Sommige honden zouden kampen met trauma’s en stress, waardoor ramen en zonweringen elke avond dicht moeten.

Vergunning en geluidslimiet

De klagers willen niet bij naam genoemd worden in de dagbladen. “Het is elke avond een ramp”, zegt één van hen. Het gemeentebestuur laat in een reactie weten dat Phantasialand geen enkel regel overtreedt. Er is een vergunning om ruim tien weken vuurwerk af te steken tussen 19.15 en 20.15 uur, telkens acht minuten.

De knallen vallen binnen de geluidslimiet en er wordt gebruikgemaakt van een gecertificeerde leverancier, met door de overheid goedgekeurde producten. De omwonenden moeten nog even geduld hebben: Wintertraum duurt nog tot en met zondag 28 januari. Daarna blijft het in ieder geval een paar weken stil.


Related posts

Ontdek de magie van The Isles of the Rising Sun in Pairi Daiza!

Douglas Ross

Blog: De chaos die ontstaat wanneer de stroom uitvalt in een achtbaan!

Douglas Ross

Het vervallen sprookje: Kasteelbrug Disneyland Paris in erbarmelijke staat!

Douglas Ross