Image default
Business

Opgeknapte Efteling-locomotief uit 1914 straalt weer als nieuw!

De Efteling knapt 110 jaar oude locomotief op

De Efteling heeft een 110 jaar oude locomotief opgeknapt. Bij het treinstation in parkdeel Marerijk staat sinds 2001 een losse locomotief naast een grasveld, als een decorobject. De afgelopen jaren was de uitgerangeerde loc in slechte staat.

Dit najaar stond een renovatie op de planning. Specialisten hebben Neefje de afgelopen weken grondig onder handen genomen. Daarbij verscheen een metershoge steigerconstructie met wit zeil over de locomotief heen. Nu ziet het decorelement er weer netjes uit.

Neefje, gebouwd in 1914, was tussen 1981 en 1991 onderdeel van de Efteling Stoomtrein Maatschappij. De loc werd vernoemd naar Kees Neve, een stoomtreinliefhebber uit Zeeland die in het verleden veel heeft betekend voor de restauratie van Efteling-locomotieven.

Het gevaarte is destijds uit dienst genomen vanwege problemen met de stabiliteit. Tien jaar later besloot de Efteling om Neefje tentoon te stellen in het park, op een los stukje spoor. Vandaag de dag maakt het attractiepark gebruik van de locomotieven Moortje en Trijntje.

Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl

Related posts

Ontdek de vurige magie van Bobbejaanland’s spectaculaire nieuwe vuurshow ‘Inferno’!

Douglas Ross

Madurodam maakt grote sprong met 6000m² uitbreiding: ontdek de nieuwe attracties!

Douglas Ross

Scoor nu je Apenheul jaarabonnement voor een prikkie!

Douglas Ross