Image default
Business

Terug in de tijd op de betoverende Winterkermis in het Nederlands Openluchtmuseum!

Winterkermis met nostalgische attracties in het Nederlands Openluchtmuseum

In het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem kunnen bezoekers deze winter genieten van een Winterkermis met nostalgische attracties. Het museum heeft verschillende attracties uit het verleden verzameld, waaronder een carrousel uit 1890, een zweefmolen uit 1910, een rupsbaan uit 1950 en een reuzenrad uit 1962. Daarnaast is er ook een authentieke rolschaatsbaan te vinden.

Voorheen plaatste het Openluchtmuseum in de winter een grote schaatsbaan, maar vanwege het hoge stroomverbruik heeft het management ervoor gekozen om dit niet meer te doen. De Winterkermis op het entreeplein wordt nu gepresenteerd als een volwaardig alternatief.

Naast de attracties heeft het museum ook gezorgd voor een vlooiencircus uit 1922, een paardenracespel uit 1970, grijpautomaten uit 1979 en kraampjes met lekkernijen. Het rolschaatsen kan plaatsvinden in de Idolize, een ouderwetse spiegeltent met een houten vloer. Het huren van rolschaatsen is inbegrepen bij de entreeprijs.

Volgens het museum gaat de Nederlandse rolschaatscultuur terug tot de negentiende eeuw. Rolschaatsbanen waren destijds een alternatief voor schaatsen tijdens zachte winters. Directeur Teus Eenkhoorn zegt: “Een mooier alternatief voor onze populaire ijsbaan is niet denkbaar.”

De Winterkermis, met Amsterdamse gevels op de achtergrond, blijft staan tot en met zondag 14 januari. Naast de Winterkermis is er ook op de Zaanse Wintermarkt in het museumpark een kermissfeer te vinden. Hier staan onder andere een draaimolen, een poffertjeskraam en een kop-van-jut.

Related posts

Efteling neemt afscheid van beveiliging, een souvenirsprookje zonder poortjes!

Douglas Ross

Europa-Park-fans ziek na buffet: wat ging er mis?

Douglas Ross

Winteronderhoud Avonturenpark Hellendoorn onthult: Nieuw niveau, nieuwe avonturen!

Douglas Ross