Image default
Business

Magisch Marineland houdt orka’s betoverd in eigen bassins – Japanse avonturen moeten nog even wachten!

Marineland moet orka’s in Frankrijk houden na protesten dierenrechtenorganisatie

Marineland moet orka’s in Frankrijk houden na protesten dierenrechtenorganisatie

Het Franse attractie- en dierenpark Marineland wil drie orka’s overbrengen naar Japan, maar daar steekt de rechtbank een stokje voor. Naar aanleiding van protesten van dierenrechtenorganisatie One Voice heeft de rechter besloten dat de dieren nog minimaal vier maanden in Frankrijk moeten blijven.

Er is namelijk een onafhankelijk onderzoek ingesteld naar de leefomstandigheden van de orka’s. Daarvoor werd het park gisteren bezocht door deskundigen. Het is nu wachten op hun oordeel. Een rapport over de bevindingen wordt pas over enkele maanden verwacht.

One Voice beweert dat de dieren kampen met gezondheidsproblemen. In Japan zullen ze moeten deelnemen aan circusachtige shows, vrezen de dierenactivisten. Marineland, onderdeel van de Spaanse groep Parques Reunidos, heeft daar zelf nog niets over gecommuniceerd.

Het gaat om de laatste orka’s op het Europese vasteland. Als de verhuizing doorgaat, komen in Europa alleen nog orka’s in gevangenschap voor op het Spaanse eiland Tenerife. Wanneer Marineland de orka’s eerder transporteert, moet het park een boete betalen van 15.000 euro per orka per dag. Dat geldt voor een periode van vier maanden, waardoor het bedrag kan oplopen tot miljoenen euro’s.

Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl


Related posts

Nieuwe dierentuin in België: otters, pinguïns en aapjes, oh my!

Douglas Ross

Europa-Park zet in op heropening Oostenrijks themagebied in mei 2024!

Douglas Ross

“Schurken van DC Comics tot leven in spookhuis Crime Alley: Nacht van Chaos” – Een Nachtrustblog van Spanning

Douglas Ross