Image default
Business

Geen plek meer voor Piemelknuffels op de kermis in Bunschoten: dit is waarom!

Kermis in Bunschoten verbiedt piemelknuffels als prijzen

Vorige week konden kermisgangers in Bunschoten geen piemelknuffels winnen. Deze populaire prijzen waren niet welkom op de kermis in de Utrechtse gemeente vanwege een piemelknuffelverbod, ingesteld door de lokale fractie van de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP).

Fractievoorzitter Jan-Bert Heinen legt uit: “Tijdens de kermis van vorig jaar werden we door enkele ouders gewezen op deze knuffels. Mensen vonden het smakeloos en namen er aanstoot aan. Ze vroegen zich af hoe het mogelijk was dat deze knuffels verkrijgbaar waren op een evenement waarvoor de gemeente vergunningen verleent.”

Na vragen van de SGP bleek dat ook het college van burgemeester en wethouders de piemelknuffels “niet wenselijk” vond. Daarom heeft de gemeente de kermisexploitanten laten weten dat deze knuffels dit jaar niet meer als prijzen gegeven mogen worden.

Ophef over piemelknuffels

Sinds afgelopen zomer zijn de schattige piemelknuffels op bijna alle kermissen in Nederland enorm gewild. Vorig jaar was er al ophef in de Gelderse gemeente Berkelland, waar de BoerBurgerBeweging (BBB) protesteerde tegen deze prijzen. “We moeten niet normaal maken wat niet normaal is,” was hun commentaar. In Alkmaar trok de fractie van de ChristenUnie ook aan de bel. Zij noemden het treurig en onwenselijk en vonden dat dit in hun gemeente niet mogelijk zou moeten zijn.

Related posts

Opgepast! Nederlandse vlogger onthult schokkende waarheid over Legendia pretpark: een en al gesloten en onveiligheid

Douglas Ross

Nieuwe Omroepstem in Efteling’s Villa Volta: Betoverend Genieten!

Douglas Ross

Drievliet wordt overgenomen door Avonturenpark Hellendoorn: Een spannende samenwerking!

Douglas Ross