Image default
Business

Terug in de tijd met de stem van de Efteling: herinneringen in een podcast!

Blog Artikel

Iconische Efteling-stem Wieteke van Dort spreekt verhalen in voor het pretpark

Vandaag werd bekend dat podcastmakers de iconische Efteling-stem Wieteke van Dort hebben ingeschakeld om verhalen in te spreken voor het sprookjespark. De 80-jarige Van Dort heeft onder andere de verhalen van Roodkapje, De Rode Schoentjes, Raponsje, Vrouw Holle en De Zes Zwanen ingesproken. In een gesprek met de Efteling-podcast Kleine Boodschap haalde ze onlangs herinneringen op.

Niet alleen kennen we Van Dort van haar sprookjesvertellingen, maar ook als de heks van Hans en Grietje en als de vertelstem van het Volk van Laaf in het Loerhuys. Daarnaast is haar stem te horen bij een interactieve plattegrond in het Efteling Museum, de Automatische Informateur.

Van Dort was goed bevriend met wijlen Efteling-ontwerper Ton van de Ven. Haar werk voor de Efteling begon met het opnemen van een reclamespotje. Ze wilde hiervoor een doorlopend toegangsbewijs als betaling en moest hier later nog wel eens om zeuren. Tegenwoordig is de verstandhouding beter en spreekt ze nog regelmatig nieuwe verhalen in voor het pretpark.

Zo heeft Van Dort onlangs een alternatieve versie ingesproken van het verhaal van Raponsje vanwege het afscheid van ontwerpcoördinator Annette Vishers. Ook pleit ze voor een Indisch sprookje in het Sprookjesbos vanwege haar Indische roots. De podcast duurt ruim drie kwartier en onthult interessante details over haar werk voor de Efteling.


Related posts

De comeback van de kermismeme: tien jaar later weer helemaal hip!

Douglas Ross

Betoverend nieuws: Sprookjesbos Valkenburg heropent binnenkort!

Douglas Ross

Magische rit in Vogel Rok: TikTok-gebruiker filmt betoverende Efteling-achtbaan met lampen aan!

Douglas Ross