Image default
Business

Zweden’s Waterpark: Minder Schade dan Verwacht – Ontdek de Nieuwe Sensatie!

Brand in waterpark Oceana van Liseberg veroorzaakt minder schade dan verwacht

De brand in Oceana, het nieuwe waterpark van het Zweedse pretpark Liseberg, heeft gelukkig minder schade veroorzaakt dan aanvankelijk werd gedacht. Na het incident is er een technisch onderzoek gestart om te bepalen wat er nog gered kan worden van het beschadigde gebouw.

Liseberg heeft laten weten dat er meer delen van het waterpark onbeschadigd zijn gebleven dan aanvankelijk werd gedacht. Zo zijn onder andere het zwembadgedeelte, de kelders met technische installaties en een stenen bijgebouw grotendeels onbeschadigd gebleven.

In het bijgebouw bevonden zich onder andere de entree, kleedruimtes en een restaurant. Ondanks rookschade is dit pand grotendeels intact gebleven. Liseberg is van plan om het waterpark opnieuw op te bouwen, maar daarvoor is een tijdelijke kapitaalinjectie nodig.

Oorzaak van de brand

De oorzaak van de brand wordt momenteel onderzocht door verschillende partijen, waaronder de verzekeringsmaatschappij, het bouwbedrijf, de politie, de nationale onderzoeksraad en Liseberg zelf. Tot op heden zijn er nog geen conclusies getrokken over de oorzaak van de brand.

Hoofdaannemer NCC is al begonnen met het opruimen en slopen van de beschadigde delen van Oceana. Dit proces zal naar verwachting enkele maanden duren. De gemeente zal de overblijfselen van de brand in de directe omgeving verwijderen.

Inspectie van de bouwplaats

Oceana zou eigenlijk deze zomer geopend moeten worden. Volgens Zweedse media werd de veiligheid op de bouwplaats regelmatig gecontroleerd op basis van verschillende controlepunten, waaronder vluchtroutes, brandbestrijdingsmiddelen en opslag van gasflessen. Alles voldeed aan de eisen tijdens de laatste inspectie op 7 februari, vijf dagen voor de brand.

Related posts

Ontdek de magische wereld van Bommelwereld: een exclusief kijkje op de bouwplaats van het betoverende attractiepark!

Douglas Ross

Alton Towers verrast fans met 42 nieuwe Spotify hits in één klap!

Douglas Ross

Ontdek de magie van Efteling: Maak je eigen Carnaval Festival-sneeuwpop!

Douglas Ross