Image default
Business

Ontdek de Nieuwe Sensatie: Europese Attractieparken Betreden het Threads Platform!

Europese attractieparken lanceren nieuw socialmediaplatform Threads

Gisteren om 23.59 uur was het zover: het nieuwe socialmediaplatform Threads werd gelanceerd in de Europese Unie. Verschillende Europese attractieparken hebben zich al aangemeld en zijn actief op dit veelbelovende platform. Onder andere Bobbejaanland, Movie Park Germany, Europa-Park, Futuroscope en Puy du Fou hebben al van zich laten horen.

Threads wordt gezien als de grote concurrent van X, het voormalige Twitter. Steeds meer gebruikers stappen over van X naar Threads vanwege onvrede over het beleid van topman Elon Musk. Threads wordt gepresenteerd als een gemoedelijk alternatief, waar spam en haatberichten worden tegengegaan. Het platform maakt gebruik van het inlogsysteem van Instagram, beide social media zijn eigendom van Meta, het moederbedrijf van Facebook.

De lancering van Threads vond al plaats in juli, waarbij Toverland als eerste attractiepark in de Benelux zich aanmeldde. Hierna bleef het echter stil, omdat Europese wetgeving het voor gebruikers in de Europese Unie onmogelijk maakte om toegang te krijgen tot het platform. Vanaf vandaag kunnen zij echter toch gebruikmaken van Threads. Naast de eerder genoemde parken hebben ook Walibi Holland, de Julianatoren en de Plopsa Group zich aangemeld. In het Verenigd Koninkrijk konden Britse trekpleisters al de afgelopen maanden gebruikmaken van Threads, aangezien de EU-wetgeving daar niet geldt. Voorbeelden van Britse parken die al actief zijn op Threads zijn Alton Towers, Thorpe Park, Legoland Windsor, Chessington World of Adventures, Drayton Manor, Blackpool Pleasure Beach en Paultons Park.

Threads is te vergelijken met Twitter, waarbij gebruikers korte updates kunnen versturen. Het platform is beschikbaar via een gratis app en de website threads.net. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom attractieparken? Volg dan het account @looopings op Threads.

Wil je laten zien dat je een echte pretparkliefhebber bent? Bestel dan nu de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl.

Related posts

Walibi’s Rollercoaster Run breekt records met meer dan 100.000 euro opgehaald!

Douglas Ross

Rookverbod in Dolfinarium, maar deze 4 zones zijn de uitzondering!

Douglas Ross

Gloednieuwe sensatie in Gardaland: 25 meter hoge drop tower!

Douglas Ross