Image default
Business

Verdrietig nieuws: Stoomtrein Efteling deze week onverwacht gesloten!

Efteling Stoomtrein gesloten vanwege werkzaamheden bij het Efteling Grand Hotel

Bezoekers van de Efteling worden deze week verrast door de tijdelijke sluiting van de Stoomtrein. De nostalgische attractie is momenteel gesloten vanwege werkzaamheden bij het Efteling Grand Hotel. Een woordvoerster van de Efteling heeft dit bevestigd aan Looopings. Gelukkig zal de trein aanstaande zaterdag weer rijden.

De sluiting van de Stoomtrein was niet van tevoren aangekondigd op de openbare onderhoudskalender van de Efteling-website. Op dit moment staat er in de Efteling-app dat de Stoomtrein niet operationeel is “vanwege een langdurige storing of slecht weer”. Maar dit blijkt dus niet waar te zijn.

Het spoor van de Stoomtrein loopt langs de bouwplaats van het toekomstige Efteling Grand Hotel. Deze bouwplaats bevindt zich tussen het entreegebouw Huis van de Vijf Zintuigen en de Pardoes Promenade. De afgelopen maanden waren er weinig activiteiten op de bouwplaats, maar in januari zal de volgende bouwfase van start gaan. De opening van het hotel is onlangs uitgesteld van eind 2024 naar de eerste helft van 2025.

Naast de Stoomtrein zijn op dit moment ook de houten achtbaan Joris en de Draak en de wildwaterbaan Piraña gesloten voor onderhoud. Ook in het Sprookjesbos zijn enkele attracties tijdelijk niet beschikbaar, waaronder Doornroosje en De Kleine Zeemeermin.

Ben jij een echte Efteling-fan? Vergeet dan niet om de exclusieve Looopings Podcast-pin te bestellen via Pretparkwinkel.nl. Zo kun je jouw liefde voor de Efteling altijd bij je dragen!

Related posts

Nieuw in Nederland: Snelheid en Sensatie verweven met Virtuele Realiteit op de Kartbaan!

Douglas Ross

Neushoornvogels in de Rechtsbank: Ophef tussen Ouwehands Dierenpark en het Ministerie!

Douglas Ross

Ontdek de betoverende nieuwe rotsen bij wildwaterbaan Piraña in de Efteling!

Douglas Ross