Image default
Business

Tragisch ongeluk bij bouw nieuwe attractie in Futuroscope: medewerker overleden
Tragisch ongeval bij bouw nieuwe attractie Futuroscope

Tragisch ongeval bij bouw nieuwe attractie Futuroscope

Gisteren is er een tragisch ongeval gebeurd bij de bouw van een nieuwe attractie in het Franse pretpark Futuroscope. Een medewerker van 23 jaar is om het leven gekomen nadat hij van ruim 5 meter hoogte was gevallen op het bouwterrein van Mission Bermudes, een waterattractie van Mack Rides.

Het slachtoffer kwam terecht op een bouwluik en ondanks de pogingen van hulpdiensten kon hij niet meer gereanimeerd worden. De precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog niet duidelijk en het lichaam van de man bevond zich op een moeilijk bereikbare plek, waardoor brandweerlieden nodig waren om het stoffelijk overschot weg te halen.

Het management van Futuroscope is naar eigen zeggen “in shock” en belooft samen te werken met de autoriteiten om duidelijkheid te krijgen over de toedracht van het incident. Zowel de arbeidsinspectie als het openbaar ministerie zijn een onderzoek gestart.

De nieuwe attractie, genaamd Mission Bermudes, zal een rocking boat zijn waarbij boten onder water heen en weer worden getrokken over een rail. Hierdoor zijn zeer scherpe bochten mogelijk. Futuroscope zal volgend jaar de wereldprimeur hebben met deze attractie, aangezien een dergelijke rocking boat nog nergens ter wereld te vinden is.

Mission Bermudes zal in het teken staan van de Bermudadriehoek, waar volgens verhalen schepen en vliegtuigen op mysterieuze wijze verdwijnen. Het futuristische themapark Futuroscope wordt gerund door parkengroep Compagnie des Alpes, die ook bekend is van onder andere Walibi Holland, Walibi Belgium en Parc Astérix.


Related posts

Oude favoriet uit Phantasialand opnieuw te zien in Italiaans pretpark!

Douglas Ross

Ontdek de betoverende parkmuziek van de Efteling op Spotify!

Douglas Ross

Apenheul vs. Gemeente: de strijd om parkeerplekken ontrafeld!

Douglas Ross