Image default
Business

Parkeerplekken bij de Python: Efteling zet alles op alles voor nieuwe parkeerplaats!

De Efteling plant nieuw parkeerterrein voor bezoekers

Vandaag, 14.04 uur

De Efteling heeft plannen om binnenkort een nieuw parkeerterrein te openen voor bezoekers van het attractiepark. Het terrein zal gelegen zijn schuin achter de Python en Villa Pardoes, naast de provinciale weg N261. Momenteel worden er voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd.

Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar de archeologische waarde van de grond rondom dit gebied en er worden bomen geveld. De exacte opening van de parkeerplaats is nog niet bekend en is afhankelijk van de resultaten van het onderzoek.

“We vellen alleen bovengronds en gaan uiterst voorzichtig te werk,” aldus een woordvoerder. Het perceel is al in het bezit van de Efteling en staat in het bestemmingsplan van het attractiepark als mogelijke extra parkeerplaats aangeduid.

Meer parkeergelegenheid is noodzakelijk vanwege het tekort aan parkeerplekken op drukke dagen. De hoofdparking bij het entreegebouw Huis van de Vijf Zintuigen is momenteel een bouwput. Het nieuwe parkeerterrein zal alleen gebruikt worden op drukke dagen. De Efteling heeft nog geen besluit genomen over hoe bezoekers vanaf de afgelegen parkeerplaats het park kunnen betreden. Mogelijkheden zijn het creëren van een extra ingang bij de Python of het inzetten van pendelbussen of treintjes.

Related posts

Exclusieve blik achter de magie van PortAventura World: Ontdek de verborgen parels!

Douglas Ross

Unieke kans: Efteling-eigenaar op zoek naar nieuw bestuurslid

Douglas Ross

Neem je vrienden mee naar Disneyland Paris voor slechts 47 euro!

Douglas Ross