Image default
Business

Ontdek het spannende verhaal van Europa-Park’s hypermoderne animatronic achtbaan!
Europa-Park voegt indrukwekkende animatronics toe aan Kroatië-themagebied

Europa-Park voegt indrukwekkende animatronics toe aan Kroatië-themagebied

Europa-Park heeft drie nieuwe animatronics toegevoegd aan themagebied Kroatië. Eén daarvan werd ontwikkeld in samenwerking met Weta Workshop, een Nieuw-Zeelands bedrijf gespecialiseerd in visuele effecten voor bijvoorbeeld de Lord of the Rings-films. Volgens het Zuid-Duitse attractiepark is de bewegende pop zeer realistisch.

“Nikola Tesla komt bedrieglijk echt tot leven in het themagebied als hypermoderne animatronic”, zei Europa-Park er eerder over. “MACK One en de Oscar-winnende kunst- en entertainmentspecialisten van Weta Workshop creëren de animatronic van de toekomst.” Men beloofde een “levensechte figuur van Nikola Tesla”.

Tesla was een uitvinder en elektrotechnicus, afkomstig uit het gebied dat we nu kennen als Kroatië. Hij speelt de hoofdrol in het verhaal achter de nieuwe achtbaan Voltron Nevera. Het was zijn doel om mensen heen en weer te kunnen transporteren als bliksemschichten. Dat is wat passagiers van de rollercoaster beleven.

De animatronic-Tesla telt volgens Europa-Park meer dan veertig individuele bewegingen, waarvan 28 alleen in het gezicht. Hij krijgt gezelschap van zijn vriend en assistent Erik en Jelica Munja, vertegenwoordigster van de fictieve Adventure Club of Europe. Het schouwspel, te vinden in de buurt van ijssalon Sunce i Lavanda, wordt een “fascinerende levensechte animatronicshow” genoemd. De volledige titel luidt Nikola Tesla’s Teorija Elektra.

De grootspraak van Europa-Park, met termen als “hypermodern”, “levensecht” en “animatronic van de toekomst”, is op zijn minst opvallend te noemen. Erg menselijk beweegt de pop namelijk niet. Partijen als Disney en Garner Holt Productions leveren regelmatig animatronics af die vele malen realistischer zijn.


Related posts

Vlieg in het rond met het nieuwe 3D-geprinte schaalmodel van Vogel Rok in de Efteling!

Douglas Ross

BestZoo onthult adembenemend nieuw entreegebouw: Een beestachtige ervaring!

Douglas Ross

Swingende Slagharen-shows: Ontdek de Muzikale Wereld van een Fan op Spotify!

Douglas Ross