Image default
Business

Op heterdaad betrapt! Verrassende onthulling: Frans koppel beboet voor diefstallen in Plopsaland, na maandenlang ontkennen
Frans koppel schuldig bevonden aan diefstal in Plopsaland De Panne

Frans koppel schuldig bevonden aan diefstal in Plopsaland De Panne

Een Frans koppel werd ruim een jaar geleden betrapt op diefstallen in Plopsaland De Panne. Het tweetal, afkomstig uit Lille, zou een portemonnee en speelgoeddozen hebben gestolen. Er waren camerabeelden beschikbaar, maar toch bleven de daders ontkennen. Uiteindelijk zijn ze alsnog schuldig bevonden.

Op 8 januari 2023 verdween een portemonnee met 220 euro en bankpassen uit een buggy. Na het bekijken van camerabeelden kwamen medewerkers de twee Fransen op het spoor. In hun buggy werden ook nog eens vijf nieuwe speelgoeddozen aangetroffen, zonder aankoopbewijzen. Waarschijnlijk waren de producten gestolen.

De bezoekers waren in het Vlaamse pretpark met hun vier kinderen. In de rechtszaal bleven ze vragen om aanvullend onderzoek en extra camerabeelden. Daardoor duurde de simpele zaak maar liefst acht maanden. Ondanks het aanhoudende ontkennen vond de rechter dat de beschuldigingen voldoende bewezen waren.

Justitie had gevraagd om vier maanden cel en een boete van 1200 euro. Die boete kregen de dieven allebei opgelegd. Verder kwam er een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden, die niet uitgezeten hoeft te worden als de twee niet meer de fout in gaan.


Related posts

Laat je zintuigen prikkelen: 3D-audio betovert de Kermisbeleving in museum Beeld & Geluid!

Douglas Ross

Dierentuin in Duitsland redt 120 dieren tijdens overstromingen: Een heldhaftige inzet!

Douglas Ross

Architect achter omstreden Efteling-restaurant nu ook betrokken bij Efteling Grand Hotel

Douglas Ross