Image default
Business

Knallende overname in pretparkland: De Waarbeek slaat toe en neemt Drouwenerzand over!

Drouwenerzand krijgt nieuwe eigenaar

Vandaag is bekend geworden dat het Drentse attractiepark Drouwenerzand een nieuwe eigenaar krijgt. Vanaf 1 januari 2025 zal het familiepretpark worden overgenomen door het team achter Attractiepark de Waarbeek in Hengelo. Momenteel werken de twee parken al intensief samen.

Samenwerking tussen parken

Attractiepark de Waarbeek, dat sinds 2018 wordt gerund door Kevin Moespot en zijn vrouw Janna Moespot-van der Linde, zal Drouwenerzand overnemen. Beide bestemmingen hanteren een all-inclusive-formule waarbij bezoekers één bedrag betalen voor entree, snacks en drinken. Op het gebied van inkoop bestaat er al een samenwerking tussen de twee parken.

Eigen identiteit behouden

Kevin Moespot heeft bevestigd dat het overnameproces in een vergevorderd stadium is en belooft dat beide parken hun eigen identiteit zullen behouden. De samenwerking zal hopelijk leiden tot nog meer groei en nieuwe ontwikkelingen voor de parken.

Geschiedenis van Drouwenerzand

Drouwenerzand opende in 1956 als een theeschenkerij en groeide later uit tot een attractiepark met speeltoestellen en mechanische attracties. In 2002 introduceerde de huidige eigenaar, Bert van der Linde, het all-inclusive-concept dat nog steeds succesvol is.

Nieuwe attracties en plannen

Beide parken hebben in de afgelopen jaren verschillende nieuwe attracties toegevoegd en delen opgeknapt. Zo heeft De Waarbeek onder andere een draaiend schommelschip, waterfietsen en een spookhuis geïntroduceerd. Drouwenerzand werkt aan de opening van een nieuwe attractie en heeft plannen om een oude achtbaan te vervangen.

Het belooft dus een spannende tijd te worden voor de bezoekers van Drouwenerzand en De Waarbeek, met nieuwe ontwikkelingen en samenwerkingen in het vooruitzicht.

Related posts

Opgepast! Wasberen breken uit dierentuin in Leeuwarden

Douglas Ross

Efteling neemt afscheid van beveiliging, een souvenirsprookje zonder poortjes!

Douglas Ross

Betoverende terugkeer van zwevende planeten in Efteling’s Droomvlucht

Douglas Ross