Image default
Business

Sprookjesbos: Het Betoverende Nieuwe Themagebied in de Efteling!
Efteling past parkindeling aan op nieuwe winterplattegrond

Efteling past parkindeling aan op nieuwe winterplattegrond

Het attractiepark Efteling heeft besloten om de parkindeling te veranderen. Op de nieuwe winterplattegrond wordt het Sprookjesbos nu gezien als een apart themadeel, naast de bestaande rijken Marerijk, Anderrijk, Reizenrijk, Ruigrijk en Fantasierijk.

Voorheen maakte het Sprookjesbos deel uit van Marerijk, maar nu wordt het sprookjesgebied als een aparte afdeling op de plattegrond weergegeven. Volgens een woordvoerder van de Efteling heeft deze aanpassing te maken met “wayfinding”. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat gasten het Sprookjesbos als een apart gebied ervaren en dit ook graag zo terug willen zien.

De Efteling benadrukt echter dat het Sprookjesbos niet gezien moet worden als een volwaardig rijk, maar als een losstaand immersief gebied dat aan Marerijk hangt. Om deze reden worden vergelijkbare kleuren gebruikt op de kaart: Marerijk is donkergroen en het Sprookjesbos is lichtgroen. Ook souvenirwinkel In den Ouden Marskramer, gelegen bij de in- en uitgang van het bos, wordt nu bij het Sprookjesbos gerekend.

Het Sprookjesbos, dat in 1952 geopend werd, telt dertig uitbeeldingen. Daarnaast is er in het parkdeel ook het Openluchttheater waar voorstellingen met Sprookjesboom-handpoppen worden opgevoerd. Op de plattegrond wordt echter vermeld dat het sprookje De Zes Zwanen met boottocht geen aparte attractie is.


Related posts

Krijg nu 50% korting op tickets voor Walibi Holland met onze exclusieve mistige deal!

Douglas Ross

Efteling’s Dak Danse Macabre: Van Ruwbouw naar Perfectie!

Douglas Ross

Terug in de tijd met de stem van de Efteling: herinneringen in een podcast!

Douglas Ross