Image default
Business

Sint-Nicolaas maakt een magische uitstap naar de Efteling!

Belangrijke verwijzing naar Sinterklaas in de Efteling verwijderd

In Nederland wordt momenteel Sinterklaas gevierd, maar in de Efteling is een belangrijke verwijzing naar het kinderfeest juist verwijderd. Normaal gesproken staat er een groot beeld van de goedheiligman bovenop een fontein op de St. Nicolaasplaets, het pleintje bij Station Marerijk.

Echter, net nu Sinterklaas in het land is, ontbreekt Sint-Nicolaas. Het opvallende decorstuk werd eerder deze maand weggehaald voor een opknapbeurt. Een woordvoerder van de Efteling weet nog niet wanneer de sint weer terugkeert. De timing van het onderhoud is niet bewust gekozen: de werkzaamheden vallen toevallig samen met de landelijke sinterklaasviering.

Hoewel het beeld van Sinterklaas dus tijdelijk afwezig is, zijn er nog wel andere verwijzingen naar het feest te vinden in het park. Boven de ingang van Station Marerijk staan bijvoorbeeld twee roetveegpietjes op de klok. Op een bord verderop is Sinterklaas afgebeeld als een treinmachinist, terwijl er in de kolentender drie Pieten zitten. Ook bevat de poort richting de St. Nicolaasplaets een gevelsteen met Sinterklaas en een tobbe met drie kinderen.

Efteling-grondlegger Anton Pieck stond bekend als een groot liefhebber van Sinterklaas. De fontein met het beeld diende halverwege de jaren zeventig als afscheidscadeau voor Pieck. Op een andere plek in het park is Sinterklaas momenteel wel aanwezig, namelijk in de vorm van een Carnaval Festival-figuur in de winkel Jokies Wereld.

Related posts

Nieuwe dierentuin in België: otters, pinguïns en aapjes, oh my!

Douglas Ross

Ontdek de spectaculaire nieuwe habitat van de Leeuwen in Artis: Tien keer groter en beter dan ooit tevoren!

Douglas Ross

Europa-Park onthult betoverend nieuw themagebied Kroatië: een foto-overzicht!

Douglas Ross