Image default
Business

Gloednieuwe achtbaan 2025: Walibi Holland onthult exclusieve sneak peek!
Nieuwe achtbaan in aanbouw voor Walibi HollandNieuwe achtbaan in aanbouw voor Walibi Holland

Gisteren om 19.21 uur werd bekend dat er momenteel een nieuwe achtbaan wordt gefabriceerd voor Walibi Holland in de Verenigde Staten. De Amerikaanse firma Rocky Mountain Construction (RMC) is verantwoordelijk voor het vervaardigen van de baandelen voor deze sensationele dubbele rollercoaster, die Walibi in het voorjaar van 2025 wil openen. Walibi deelde foto’s uit de fabriek in een memo aan het personeel.

Walibi heeft een single-rail coaster besteld met een zogeheten raptor track, wat betekent dat de baan bestaat uit één stalen spoor in plaats van twee. Er zullen twee verschillende banen zijn: een familievriendelijke variant zonder inversies en een heftigere optie met inversies. De nieuwe achtbaan heeft nog geen naam en zal naast de 46 meter hoge Goliath verrijzen.

Walibi-directrice Mascha Taminiau deelde haar enthousiasme in een bericht aan het personeel: “Soms weet ik even niet meer welk jaar het is. We zijn niet alleen bezig met de voorbereidingen voor 2024, maar ook al voor 2025 en verder. In Amerika wordt er hard gewerkt aan de track van de nieuwe rides, en het ziet er goed uit!” Taminiau deelde ook foto’s van ‘Project 2025’.

Walibi heeft in het verleden al samengewerkt met RMC voor de bouw van de hybrid coaster Untamed, die in 2019 werd geopend ter vervanging van de houten achtbaan Robin Hood. Een zusterpark van Walibi Holland, Walibi Rhône-Alpes in Frankrijk, opent volgend jaar ook een eigen single-rail coaster, maar deze wordt gebouwd door een andere leverancier.

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Download dan de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news.


Related posts

Disneyland Paris onthult magische droneshow: Disney Electrical Sky Parade!

Douglas Ross

Fjord Explorer: Frans pretpark verovert de hoogte met 27 meter hoge waterachtbaan!

Douglas Ross

Ontmoet de mysterieuze nevelpanters in ZooParc Overloon!

Douglas Ross