Image default
Business

Recycleerplezier: Walibi Holland geeft statiegeld meteen terug via Tikkie!
Walibi Holland introduceert statiegeldmachine met Tikkie-app


Walibi Holland introduceert statiegeldmachine met Tikkie-app

Bezoekers van Walibi Holland kunnen hun statiegeld voortaan direct terugkrijgen dankzij een nieuwe automaat

In de overdekte Hall of Fame, naast de ingang van achtbaan Xpress: Platform 13, is een statiegeldmachine neergezet. Het apparaat werkt met behulp van de Tikkie-app.

Na het invoeren van lege flesjes of blikjes kunnen bezoekers kiezen: het statiegeld doneren aan een goed doel of het geld terugvragen. Wie de laatste optie selecteert, scant een QR-code met de Tikkie-app. Het bedrag wordt vervolgens onmiddellijk gestort op het rekeningnummer dat is ingevuld in de app.

Samenwerking met Fight Cancer

Tikkie wordt normaal gesproken gebruikt om kleine bedragen terug te vragen aan vrienden, familieleden en kennissen. Eigenlijk had het apparaat al in oktober neergezet moeten worden, maar het project liep vertraging op. “Hopelijk houden we ons park hiermee een stukje schoner!”, schrijft het management in een interne memo.

Walibi Holland heeft Fight Cancer geselecteerd als goed doel. Het pretpark werkt al geruime tijd samen met de organisatie voor het organiseren van de jaarlijkse Rollercoaster Run. Vanwege de komst van de automaat kunnen bezoekers nu geen flesjes en blikjes meer inleveren bij de horecapunten in het park. Iedereen wordt doorgestuurd naar de machine.

Samenwerking met Statiegeld Nederland

Het attractiepark is een samenwerking aangegaan met de partij Statiegeld Nederland. Op blikjes en kleine petflessen zit in Nederland tegenwoordig 15 eurocent statiegeld. Na het inleveren worden lege verpakkingen gerecycled en worden er nieuwe flessen en blikjes van gemaakt.


Related posts

Uniek: Plopsa-pretpark gesloten deze week!

Douglas Ross

Joris en de Draak: Terug in Actie, Maar Nog Niet ‘Afgerond’!

Douglas Ross

Op naar 4,9 miljoen bezoekers: Efteling nadert bezoekerslimiet in 2023!

Douglas Ross