Image default
Business

Plopsa mag bouwen aan derde waterpark in België: spetterend nieuws!

Plopsa Group mag nieuw waterpark bouwen in Mechelen

De Plopsa Group heeft groen licht gekregen om een nieuw waterpark te bouwen in België. Na eerdere successen met Plopsaqua De Panne in 2015 en Plopsaqua Landen-Hannuit in 2021, zal er nu een Plopsa-zwemcomplex worden gebouwd in Mechelen. Na zes jaar van planning is eindelijk de omgevingsvergunning verleend. Het nieuwe waterpark zal naast de bestaande Mechelse attractie Technopolis komen te liggen.

Wat kunnen bezoekers verwachten?

Het waterpark zal zowel een sportief gedeelte hebben, dat gebruikt kan worden door scholen en lokale zwemclubs, als een recreatieve zone met bekende Studio 100-figuren zoals Kabouter Plop, Maya de Bij, Samson en Bumba. De recreatieve zone zal onder andere bestaan uit een glijbaantoren, een golfslagbad met licht- en geluidseffecten en een wildwaterbaan. Ook zijn er waterspeeltuinen, een peuterbad, bubbelbaden en een buitenzwembad met een ligweide aanwezig. Buurtbewoners zullen met korting het waterpark kunnen bezoeken.

Vernieuwing en protest

Het nieuwe Plopsaqua Mechelen zal het verouderde zwembad Geerdegemvaart vervangen. De bouw zal naar verwachting in september van start gaan, zodat de eerste bezoekers in 2026 kunnen genieten van alle faciliteiten. Gedurende de afgelopen jaren was er echter ook protest tegen het project, met name vanuit een actiecomité dat bang was voor het verdwijnen van bosgebied. Ondanks negatieve adviezen van de Provinciale Omgevingsvergunningscommissie zijn er verschillende wijzigingen doorgevoerd in het oorspronkelijke plan, zoals het verplaatsen van het parkeergebouw en architecturale aanpassingen.

Positieve beoordeling en beroep

De gemeente belooft dat 88 procent van het Zennebeemdenbos behouden zal blijven en dat het verdwenen gedeelte dubbel gecompenseerd zal worden op Mechels grondgebied. Dit heeft geleid tot een positieve beoordeling door verschillende instanties, waaronder het Agentschap voor Natuur en Bos en de Vlaamse Milieumaatschappij. Ondanks deze positieve ontwikkelingen is het actiecomité van plan om in beroep te gaan tegen de verleende vergunning. De organisatie Groene Buffer, die eerder al ruim zevenhonderd bezwaarschriften heeft ingediend, wil een beroepsprocedure starten.

Related posts

Walibi Holland onthult recordaantal bezoekers in 2023: Spookachtigste Halloween ooit!

Douglas Ross

Madame Tussauds Amsterdam trekt Dwayne ‘The Rock’ Johnson aan! Ontdek de magie van zijn wassen beeld!

Douglas Ross

Baas van het Potlood: Vlaamse illustrator creëert verbluffende entreezone vol adembenemende attracties voor Bobbejaanland!

Douglas Ross