Image default
Business

Revolutie in pretparkland: AI ontwerpt eerste Nederlandse attractie!

Duinrell renoveert attractie met behulp van artificial intelligence

Vandaag heeft Duinrell aangekondigd dat ze artificial intelligence hebben ingezet bij het vernieuwen van een van hun attracties. De Zweefmolen Aqua Swing uit 1989 heeft de afgelopen maanden een grote renovatie ondergaan, waarbij zowel technische onderdelen als het uiterlijk van de attractie zijn vernieuwd.

Eerder waren de panelen van de molen versierd met klassieke schilderingen van landschappen, planten en vrouwen. Nu zijn er voor het eerst ook verschillende portretten van welgestelde kikkers in ouderwetse kledij te zien. Duinrell-ontwerper Martijn van Haaster heeft voor deze creaties gebruik gemaakt van een AI-tool.

“Daarmee hebben we naar ons idee de eerste Nederlandse attractie ontworpen door AI”, aldus een woordvoerder van Duinrell. Kikkers spelen een belangrijke rol in het Wassenaarse attractiepark, waar al jaren een kikker als mascotte fungeert. Daarnaast hanteert Duinrell de slogan “Daar kikker je van op”.

De technische renovatie van de Aqua Swing werd uitgevoerd door het bedrijf Solidum Revisie uit Overijssel. Duinrell was zelf verantwoordelijk voor het decoratiewerk. Solidum heeft in de afgelopen jaren ook al twee andere klassieke attracties van Duinrell opgeknapt: de Waterspin en de Mad Mill.

Related posts

Bobbejaanland verrast fans met nostalgische ritjes op de legendarische achtbaan Revolution

Douglas Ross

Mad Mill is terug en draait als nooit tevoren: Duinrell deelt geweldig nieuws!

Douglas Ross

Kermisellende: vrouw gewond na val uit attractie in België

Douglas Ross