Image default
Business

Drama in het Sprookjesbos: Limburgs attractiepark Valkenburg gaat failliet!


Valkenburg verliest toeristische trekpleister: pretpark Sprookjesbos sluit de deuren

Valkenburg verliest toeristische trekpleister: pretpark Sprookjesbos sluit de deuren

De Limburgse stad Valkenburg raakt opnieuw een toeristische trekpleister kwijt. Nadat in 2021 al attractiepark de Valkenier sloot, valt nu ook het doek voor pretpark Sprookjesbos. Er kwamen te weinig bezoekers om het hoofd boven water te houden. Helaas verliezen 29 mensen hun baan.

Volgens curator Remco Rosbeek speelde het slechte weer van de afgelopen zomer- en herfstvakantie een rol bij de tegenvallende resultaten. Normaal gesproken verwelkomt het park 750 bezoekers per dag, maar dit jaar waren er veel dagen met hooguit honderd gasten.

Er werd overwogen om het park open te houden tijdens de kerstvakantie, maar de weersvoorspellingen waren niet gunstig genoeg volgens Rosbeek. Het winterseizoen is daarom geschrapt en de online ticketshop is inmiddels offline.

In de afgelopen jaren is er juist geïnvesteerd in vernieuwingen in het Sprookjesbos. In mei 2022 liep het park echter imagoschade op na een ongeluk met de ballonnencarrousel Calidius, waarbij een gondel tijdens een rit naar beneden viel. Hierbij raakten twee volwassenen en één kind gewond. Het park zou in 2025 het 75-jarig jubileum vieren. De curator hoopt dat er een partij is die het park wil overnemen. Als dat niet gebeurt, volgt waarschijnlijk een faillissementsveiling.

Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl


Related posts

Efteling zet in op duurzaamheid: Holle Bolle Gijs krijgt statiegeldsysteem!

Douglas Ross

Efteling brengt swingend dansnummer met de betoverende melodie van Villa Volta: ‘Geslaagde oplossing’

Douglas Ross

“Waarom elektrificeren van de Stoomtrein in de Efteling een onbegrijpelijke keuze is” – Protest van treinliefhebbers

Douglas Ross