Image default
Business

Mondo Verde: Ophef ontmaskerd! Directeur bagatelliseert misstanden
Ophef over dierenwelzijn in attractiepark Mondo Verde

Ophef over dierenwelzijn in attractiepark Mondo Verde

Het management van attractie- en dierenpark Mondo Verde in Limburg heeft gereageerd op de landelijke ophef over dierenwelzijn. Het park kwam deze maand onder vuur te liggen op Facebook, nadat verontrustende foto’s van dierenverblijven werden gedeeld door dierentuinliefhebbers. Directeur Klaas van der Honing relativeert de misstanden en geeft uitleg over de situatie.

Modderige verblijven

Van der Honing erkent dat er enkele pijnpunten zijn, zoals het modderige verblijf van de wolven. Dit zou te wijten zijn aan het extreem natte weer van de afgelopen periode. Er is echter al materiaal besteld om dit probleem op te lossen. Zodra het terrein begaanbaar is, zal hier direct actie op worden ondernomen.

Kritiek op attracties

De baas van Mondo Verde wuift veel andere kritiek weg. Zo gelooft hij niet dat de dieren last hebben van de luidruchtige attracties naast hun verblijven. “Ze reageren zelfs niet op het geluid. Bovendien staan de attracties er al jaren, dit is niets nieuws. We zijn juist erg begaan met onze dieren”, aldus Van der Honing.

Dierenarts en bestrating

Van der Honing benadrukt dat het park elke twee maanden een dierenarts op bezoek krijgt om het welzijn van de dieren te controleren, zoals voorgeschreven in het protocol. Wat betreft de kameel die op een klein stuk bestrating staat, is dit een bewuste keuze. “We laten sommige dieren juist bewust niet meer in de modder lopen, ook vanwege wormen”, verklaart de directeur. Volgens Mondo Verde zijn er geen systematische problemen en wordt er alles aan gedaan om het zo goed mogelijk te doen voor de bezoekers en de dieren.

Verdere stappen

De zaak krijgt mogelijk nog een vervolg. Actiegroep Bite Back heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit gevraagd om een inspectie, de Partij voor de Dieren heeft Kamervragen gesteld aan het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, en de lokale CDA-fractie heeft de zaak aangekaart in de gemeenteraad. Dierentuinfotograaf Alain Pirnay, die de zaak aan het licht bracht, is niet onder de indruk van de uitleg van Mondo Verde. “Deze eigenaar probeert de aandacht af te leiden, maar de foto’s van verwaarloosde dieren spreken voor zich”, aldus Pirnay.


Related posts

Spannende onthulling: De bouw van de nieuwe attractie in Duinrell is in volle gang!

Douglas Ross

Op zoek naar Disney-sterren: Auditie Disneyland Paris in Amsterdam

Douglas Ross

Magische Miniatuurwerelden: Betoverend Schommelschip Halve Maen en Betoverende Vlindermolen in Efteling!

Douglas Ross