Image default
Business

Phantasialand betovert publiek met magische melodieën uit Walt Disney World in nieuwe theatervoorstelling!
Phantasialand gebruikt Disney soundtrack voor theatershow

Phantasialand gebruikt Disney soundtrack voor theatershow

Vandaag, 12.51 uur

Phantasialand blijkt gebruik te maken van een soundtrack die speciaal is gemaakt voor Walt Disney World. Toeschouwers van de theatershow Der Goldene Faden horen verschillende nummers uit IllumiNations: Reflections of Earth.

Die vuurwerkshow was tussen 1999 en 2019 te zien in het Amerikaanse Disney-park Epcot, gelegen in de staat Florida. Kennelijk is Phantasialand er fan van, want het attractiepark heeft de Disney-muziek overgenomen voor Der Goldene Faden. Dat is opvallend: het attractiepark pronkt normaal gesproken juist met het feit dat voor themabelevingen eigen muziek wordt gecomponeerd.

Het gaat niet alleen om de algemene melodie van IllumiNations, maar ook om twee popnummers uit de show: We Go On en Promise. Acrobatiekvoorstelling Der Goldene Faden wordt tijdens winterseizoen Wintertraum dagelijks opgevoerd in het Wintergarten-theater. Het evenement duurt nog tot en met zondag 28 januari.

Phantasialand doet er alles aan om te voorkomen dat beelden van de show online opduiken. Filmen is ten strengste verboden. Aanwezig personeel ziet daar scherp op toe. Om die reden zijn er van de Disney-muziek in Der Goldene Faden alleen geluidsopnames beschikbaar.

De shows in Phantasialand worden geregisseerd door Manuela Löffelhardt, de vrouw van de eigenaar. Het componeren van een eigen soundtrack behoorde kennelijk niet tot de mogelijkheden. Een woordvoerster heeft nog niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl


Related posts

Exclusieve blik achter de magie van PortAventura World: Ontdek de verborgen parels!

Douglas Ross

Ontdek de verborgen geheimen van de nieuwe Europa-Park-achtbaan Voltron!

Douglas Ross

Ontdek de magie van Efteling: Maak je eigen Carnaval Festival-sneeuwpop!

Douglas Ross