Image default
Business

Ontdek de betoverende wachtrij van Danse Macabre in de Efteling!
Efteling onthult geheimen over nieuwe attractie Danse Macabre

Efteling onthult geheimen over nieuwe attractie Danse Macabre

Vandaag heeft de Efteling in één klap een heleboel geheimen onthuld over de nieuwe attractie Danse Macabre. Na maandenlang wachten, is eindelijk de openingsdatum bekendgemaakt en hebben fans een eerste blik kunnen werpen in de kapel. Daarnaast kregen ze een rondleiding door de toekomstige wachtrij, bestaande uit vier onderdelen: de Kruysgang, de Kruydentuyn, het Kerkhof en het Huyverwoud.

Lang hebben Efteling-fans de bouwplaats van Danse Macabre alleen van een afstandje kunnen bekijken, achter bouwhekken. Nu hebben ze eindelijk een ruim twaalf minuten durende video kunnen zien waarin een wandeltocht richting de vervallen abdij wordt getoond.

Bij de ingang van de attractie vindt direct een splitsing plaats: reguliere bezoekers slaan rechtsaf, terwijl single riders een shortcut volgen naar het attractiegebouw. De Kruysgang is voorzien van overkappingen die niet op het oorspronkelijke ontwerp stonden. Na de Kruydentuyn volgt een grote poort, met daarachter het Kerkhof.

Op het Kerkhof kunnen groepen straks even vrij ronddwalen tussen gedetailleerde grafstenen, waaronder het graf van zangeres Cathérine Arbuste als verwijzing naar Kate Bush. Ook zal er een standbeeld van dirigent Joseph Charlatan bij zijn mausoleum geplaatst worden, en worden er speciale effecten toegevoegd aan de begraafplaats.

Achter het Kerkhof is een deel van de uitgangsmuur van het Spookslot blijven staan, samen met andere Spookslot-elementen zoals grafzerken en vleermuizen in een boom. Een bospaadje leidt naar een gebogen houten brug die uitkomt op de abdij. Het laatste gedeelte van de buitenwachtrij is overdekt en sluit aan op de nieuwe abdij.

In de abdij worden bezoekers verdeeld in zes groepen van achttien personen, het aantal personen per koorbank in de hoofdshow. Er is geen klassieke voorshow zoals bij andere attracties, maar de begraafplaats neemt in zekere zin die functie op zich. De volledige rij is rolstoeltoegankelijk.

Hoewel de legendarische Oosterse Geest uit de wachtrij van het Spookslot niet terugkeert, komt er bij Danse Macabre in ieder geval een nieuw lid van de familie Gijs te staan. De Efteling heeft nog geen plannen bekendgemaakt over de eventuele terugkeer van Matroos Gijs elders in het park.


Related posts

Sprookjesbos in shock na verwoestende brand: Samen staan we sterk!

Douglas Ross

Efteling reageert op kritiek: Bosrijk-restaurant nog niet helemaal klaar!

Douglas Ross

Walygator, het betoverende attractiepark in Zuid-Frankrijk dat deze winter voor het eerst haar deuren opent!

Douglas Ross