Image default
Business

Stoomtrein Efteling: De laatste stoomlocomotief in actie – Wat nu?

Problemen met de Stoomtrein in de Efteling

De Stoomtrein in de Efteling kampt opnieuw met een probleem. Normaal gesproken kunnen er drie verschillende locomotieven op het spoor rijden: Aagje, Moortje en Trijntje. Helaas is Aagje al lange tijd buiten gebruik vanwege problemen met de stoomketel. Daarom hebben de treinen de afgelopen periode alleen gereden met Moortje en Trijntje.

Op dit moment is er nog maar één locomotief actief, bevestigt een woordvoerder van de Efteling aan Looopings. Onlangs werd ook de stoomketel van Moortje afgekeurd, net zoals eerder al bij Aagje gebeurde. Hierdoor rijdt op dit moment alleen Trijntje rond. Deze situatie zorgt automatisch voor langere wachttijden: op elk station stopt er maar eens per 25 minuten een trein.

Vorig jaar had de Efteling maandenlang last van een vergelijkbaar probleem. Toen kon Trijntje niet rijden vanwege een ongeluk waarbij een vrachtwagen bovenop de locomotief was geknald. Het duurde destijds ongeveer twee maanden om de schade te herstellen, voornamelijk vanwege lange levertijden.

Het is nog niet duidelijk wanneer de Stoomtrein weer op volle kracht zal rijden. De woordvoerder weet nog niet wat er nodig is voor de terugkeer van Moortje en hoe lang dat zal duren. Ook de toekomst van Aagje is nog onzeker. Eerder werd al bekend dat een opknapbeurt van de oude locomotief op een laag pitje staat.

Related posts

Oostenrijks pretpark onthult opvallende nieuwe mascotte: een must-see voor alle fans!

Douglas Ross

Griezelige Halloween in Drents pretpark Drouwenerzand: Ontdek 3 nieuwe spookhuizen en een angstaanjagend doolhof!

Douglas Ross

Disneyland Paris: Bereid je voor op een Magische Make-over!

Douglas Ross