Image default
Business

Boost je bezoek aan de Efteling met megabatterijen van 3 miljoen euro!
Efteling vindt oplossing voor stroomproblemen

Efteling vindt oplossing voor stroomproblemen

Het attractiepark de Efteling heeft een oplossing gevonden voor toekomstige stroomproblemen. Vorig jaar werd duidelijk dat er niet genoeg elektriciteit beschikbaar zou zijn voor de nieuwe attractie Danse Macabre en het nieuwe Efteling Grand Hotel, vanwege overbelasting van het Brabantse stroomnet.

Ondanks de investering in een nieuwe hoogspanningskabel, kwam leverancier Enexis met slecht nieuws: de Efteling zou nog jaren moeten wachten op een zwaardere stroomaansluiting. Dit zou betekenen dat er in de toekomst op piekmomenten, vooral in de wintermaanden, te weinig stroom beschikbaar zou zijn.

Om dit probleem te voorkomen, heeft het attractiepark besloten om 3 miljoen euro te investeren in twee enorme batterijpakketten. Deze batterijen, zo groot als een zeecontainer, worden geplaatst bij P2, de parkeerplaats die is voorzien van overkappingen met zonnepanelen.

Met behulp van slimme software worden de batterijen automatisch opgeladen op rustige momenten op het stroomnet en lopen ze leeg tijdens drukke uren. Op deze manier hoeft het elektriciteitsnet niet zwaarder belast te worden. De batterijen worden naar verwachting in maart geleverd en zullen in april in gebruik worden genomen.

De stroomproblemen kunnen de duurzaamheidsambities van de Efteling in de weg staan. Het attractiepark heeft bijvoorbeeld plannen om meer horecalocaties gasloos te maken, maar daar is voldoende stroom voor nodig. Efteling-directeur Fons Jurgens suggereert zelfs om de laadpalen op de parkeerplaats een paar uur per dag uit te zetten om elektriciteit te besparen.

Met de investering in de batterijpakketten hoopt de Efteling de stroomproblemen op te lossen en haar duurzaamheidsdoelen te kunnen behalen.


Related posts

Schokkend nieuws over Limburgs dierenpark doet Dierenrechtenorganisatie op haar grondvesten trillen

Douglas Ross

Wildlands Emmen in de ban van koninklijk bezoek: dit mag je niet missen!

Douglas Ross

Plussize model schokt over starende bezoekers Disneyland Paris

Douglas Ross